Shtëpia / Florenc Duhanxhiu (page 4)

Florenc Duhanxhiu

Si e pranoi Islamin vajza cifute ?

Si e pranova Islamin ? Motra të nderuara, në qoftë se do ta paraqitnim Islamin, këtë fe të madhërishme, mirë dhe pastër, atëherë njerëzit do e pranonin shumë lehtë për shkak të natyrës së saj të pastër. Kjo ngjarje është nxjerrë nga interneti, ku një grua tregon se e ka …

Lexo më shumë »

Mbulesa daton që prej njeriut të parë.

  Pra, historikisht, mbulesa daton që nga njeriu i parë në faqe të dheut:  Ademi a.s. dhe bashkëshortja e tij Hava, ngase Allahu atyre u dha mundësi dhe udhëzime se si duhet të vishen e mbulohen. Pastaj, është e pamohueshme se edhe te Ithtarët e Librit (të krishterët dhe çifutët) …

Lexo më shumë »

Ç’thotë Kur’ani për gruan?

  Sa zhurmë ka bërë dita botërore e gruas në Evropë, Amerikë dhe shumë vende Arabe! Shiko çka ka thënë Islami për të drejtat e gruas, për përkujdesjen dhe nderimin e saj. Allahu ka thënë: “Edhe ato kanë aq të drejtë sa edhe obligim.” (Bekare, 228) Allahu ka thënë: “Çoni …

Lexo më shumë »

Pastërtia e Ujit

Pastërtia e ujit, fakt që i habit shkencëtarët  a-  A+  Normal Muhamedi a.s. , në një hadith të tij ka thënë se uji është i pastër dhe asgjë nuk mund ta ndot atë. Vallë,  a janë bërë hulumtime shkencore për këtë çështje? Profeti ynë thotë: “Uji është i pastër, asgjë s’mund …

Lexo më shumë »

Prifti 22 pyetje ndërsa muslimani një pyetje

Një musliman kishte një shok të krishterë, i cili kërkoi prej tij shume herë që ta shoqëronte një ditë në kishë ku do të ligjëronte një prift që të kishte një qëndrim “real” për të krishterët. Muslimani pajtoi të shkonte dhe shkoi por prifti e njohu atë dhe tha: Në …

Lexo më shumë »

PERSE NDALOHET RRITJA E QENEVE ?

Çdo ditë shkenca zbulon atë që mbështet vërtetësinë e Profetit të mëshirës, paqja e Zotit qoftë mbi të. Në këtë shkrim kemi një zbulim të ri shkencor. Gjithnjë në mësimet e Profetit, paqja e Allahut qoftë mbi të, gjejmë dobi, mbrojtje dhe siguri për ne, për faktin se ai është …

Lexo më shumë »

NENA E POROSIT TE BIRIN

Biri im i dashur, një ditë prej ditëve do të më shohësh të plakë, jetë e logjikshme në mendjen time! Të lutëm më jep pak kohë dhe pak durim që të më kuptosh, kur dora ime dridhet dhe më bien ushqimi në gjoks, kur nuk mund të mbathi rrobat e …

Lexo më shumë »

DIJETARI DHE DJALOSHI

  Nje djalë i ri shkoi tek një dijetar dhe i tha se :”Nuk falem derisa t`i përgjigjesh tre pyetjeve të mia”.Dijetari i tha:”Cilat janë pyetjet e tua? Djali tha:”A mendon se do t`i përgjigjesh pyetjeve , ndërkohë që shumë të tjerë përpara teje nuk i janë përgjigjur dot”. Dijetari …

Lexo më shumë »

MOS THUAJ NUK KAM KOHE

Gjej kohe te shkosh te takosh gjysherit qe mezi presin te te perqafojne. Beje sot se neser ndoshta ato nuk do te jene me. Gjej kohe te mendosh per veten tende. Beje sot se ndoshta neser do te duhet te mendosh per dike tjeter. Gjej kohe te luash si te …

Lexo më shumë »

Rrumbullakësia e tokës

Rrumbullakësia e tokës në fjalët e Sheikh-ul-Islam Ibn Tejmije (Allahu e mëshiroftë). Çështja e rrumbullakësisë së tokës është një çështje për të cilën janë përplasur mendimet e njerëzve. Është thënë se është e sheshtë dhe është thënë se është e rrumbullakët. Mendimi se është e sheshtë është hedhur që herët …

Lexo më shumë »