Shtëpia / Florenc Duhanxhiu (page 20)

Florenc Duhanxhiu

10 – Pergatitu per udhetim . . !

Jemi udhetare Xhenetin synojme Te Allahut jemi dhe tek Ai do te shkojme   Gjate ketij udhetimi ne dunja per pak ndalojme me qellimin e vetem qe Allahun ta adhurojme Ne jeten e kesaj bote kemi per t’u sprovuar mjere per secilin qe gabon e lum per ate qe del …

Lexo më shumë »

9 – Sekondat e jetes !

Sekondat e jetes rri dhe i mendoj ndersa shiriti i jetes shpejt me kalon Kushedi sa sekonda kot kam shpenzuar sa vepra te mira kam neglizhuar Qofte dhe sa buzeqeshje nuk i kam dhuruar dhiker, perkujtim une i kam harruar Zotit me shume t’i isha afruar Sekondat e jetes shpejt …

Lexo më shumë »

8 – Bileta e udhetimit!

Bileta e udhetimit te jetes eshte porositur Une, nuk e di pse nuk jam pergatitur Udhetimi i jetes, me ka filluar ne udhe e shtigje, jam duke kaluar Sfida e sprova, kjo jete te pret udhetimi i jetes, nje dite do te mbaroje valle jeta ime, se si do perfundoje …

Lexo më shumë »

7 – Vizitori i fundit !

Kur akrepat e ores shenojne kohen e caktuar Dikush,, nje vizitor vjen per te te takuar Valle nga kjo vizite c’fare eshte duke kerkuar? A mos do pasurine tende qe e ke fituar? Jo, ai s’kerkon as ar, as pasuri Por ai, te do ty ty, e asnjeri Vizitori i …

Lexo më shumë »

6 – Kthehu tek Zoti yt i penduar !

O ti njeri i shkujdesur qe me gjynahe je duke vazhduar jeten tende duke plotesuar ditet e tua duke i mbaruar perfundimin tend duke e percaktuar Dhe sa kohe larg Zotit tend do te qendrosh? gjynahet, veprat e mira nuk t’i mundesojne rrugen tende nuk e drejtojne Ecen mendjemadh ne …

Lexo më shumë »

5 – Mos harro… !

Mos harro… Se Allahu eshte lart mbi Arsh Ai te vezhgon dhe ne fshehtesi ndaj largoju mekateve e frikesoju Atij edhe kur je ne vetmi     Mos harro… Se Zoti te krijoi per nje qellim qe ti ta adhurosh Ate te Lartesuarin ndaj kujdes se mos qellimin s’e arrin …

Lexo më shumë »

4 – Nota e Provimit !

Allahu, dunjane e ka zbukuruar shume prej njerezve me te jane mashtruar eshte bere provim per njerezit per te pare si kane per te vepruar Kush eshte miku i Allahut ka per t’u qartesuar apo ndihmetar i Shejtanit qe ka devijuar Provimi i jetes tashme ka filluar valle, a jemi …

Lexo më shumë »

3 – Kur t’i besh gjynah Allahut…

Kur t’i besh gjynah Allahut… mos ha nga rrisku i Tij! A eshte e drejte te ushqehesh nga Ai e pastaj te besh padrejtesi? Po deshe ta kundershtosh Allahun dil jashte mbreterise se Tij! A eshte e drejte ta kundershtosh Ate e pastaj te jetosh ne mbreterine e Tij? Nese …

Lexo më shumë »

2 – Ditën e Gjykimit a e ke harruar ?

Jetojme ne kete dunja ditet shpejt kalojne.. ndersa ne hutohemi per te ardhmen nuk mendojme Diten e Gjykimit e kemi harruar.. ate Dite kur do te dalim para Allahut te lartesuar! Ate dite kur ngriten peshojat librat e jetes shfletohen kur dielli shume te jete afruar e njerezit nga djerset …

Lexo më shumë »