Florenc Duhanxhiu

Djaloshi që shkonte në xhami

Ishte një djalosh që nuk i kalonte asnjë xhuma pa e falur, çdo ditë xhumaje zgjohej herët pastrohej, dergonte salavate mbi Pejgamberin alejhi salatu we selam, vishte rroba të reja dhe shkonte në xhuma siç duhej të shkonte. Një ditë duke shkuar rrugës rrëshqiti dhe u rrëzua në një grop …

Lexo më shumë »

Gruaja jote

Shumicën prej artikujve që kam lexuar për martesën, fokusohen në atë se si gruaja duhet të jetë e besueshme, lojale, e dashur, e butë ndaj burrit të saj. Këto artikuj janë shumë dobiprurëse dhe kështu unë pyes veten time: “Si është e mundur që ne mezi të takojmë artikuj ku …

Lexo më shumë »

Sexhdeja ndaj Zotit e mbron njeriun nga Kanceri

Sipas analizës së bërë nga Instituti Kombëtar i Teknologjisë Laserike në Kajro të Egjiptit, sexhdeja (përkulja) ndaj Allahut mbron njeriun nga kanceri. Sipas kësaj analizës, sexhdeja ndikon shumë pozitivisht tek gratë shtatzëna duke e mbrojtur embrionin e tyre nga deformimet e mundshme. Krahas kësaj ndihmon edhe ndaj shumë sëmundjeve trupore …

Lexo më shumë »

Morali i mire me pak fjale !

Thote i madheruari” Pranoje atë që të falin, urdhëro për mirësi dhe rri larg të paditurve! El ea’raf 199. Shpjegimi i ajetit Ky ajet përmbledh me pak fjalë edukatën dhe mirësjelljen me njerëzit. Këtu mësojmë disa norma që duhet të kemi parasysh në marrëdhëniet ndërnjerëzore. – “Pranoje atë që të …

Lexo më shumë »

HADITH 10

A duhet ti bëj të 7 dhe të 40 për të vdekurin ? Pyetja: Nje musliman ka vdekur dhe ka pasur shume femije dhe ata kane pasuri, a i lejohet atyre te presin ndonje bageti per te vdekurin apo te japin buke, diten e shtate apo te dyzete, si dhurate …

Lexo më shumë »

HADITH 9

A është bismilahi ajet i Fatihas ? Shejh Muhamed bin Abduluehab (Allahu e mëshiroftë!) thotë: “Pastaj personi thotë “Bismil-lahir-Rrahmanir-Rrahim” pa zë, sepse ajo (Bismil-lahi) nuk është pjesë (ajet) e sures El-Fatiha dhe as i sureve të tjera. Ajo është ajet prej Kuranit që vendoset mes dy sureve. Përveç (mes) sures …

Lexo më shumë »

HADITH 8

10 Namazet vullnetare Shejh Muhamed bin Abduluehab (Allahu e mëshiroftë!) thotë: “Namazet sunete (vullnetare) janë dhjetë. Falja në shtëpi e këtyre suneteve është më e mira (se sa falja në xhami). Ato janë: Dy sunete para namazit (farz) të drekës dhe dy sunete pas saj, dy sunete pas namazit të …

Lexo më shumë »

HADITH 7

Cili është kuptimi i fjalës “La ilahe il-lAll-llah” ? Kuptimi i fjalës “La ilahe il-lAll-llah” është: nuk ka të adhuruar tjetër me të drejtë përveç Allahut. Allahu i Lartësuar thotë: “Kjo ngaqë Allahu është i Vërteti e çfarë ata adhurojnë përveç Tij është e kotë.” Surja Lukman, ajeti 30. Ka …

Lexo më shumë »

HADITH 6

Kush janë mirësitë e ditës së ashures? Transmetohet nga IbënAbasiradija Allahu anhuma se ka thënë:  Nuk e kam parë profetin sala Allahu alejhiue selam të kërkonte për mirësitë e ndonjë dite më shumë se sa për këtë ditë, ditën e ashures dhe të këtij muaji d.m.th. muajin e ramazanit (e …

Lexo më shumë »