Mjekësia Islame

Hixhame

Hixhameja dhe vlerat e saj Profeti (s.a.v.s) ka thënë: “Natën e Israsë nuk kalova pranë ndonjë prej banorëve të qiellit veçse më ka urdhëruan për të bërë hixhame.” Ndërsa në një transmetim “më thanë: urdhëro umetin tënd për hixhame.” Falënderimi i takon Allahut, Zotit të botrave, kurse paqja dhe mëshira …

Lexo më shumë »

Rukja

Çka është Rukja? Rukja është mbrojte, me të cilën shërohet ai i cili ka vështirësi, si ai i cili ka temperaturë ose epilepsi si dhe vështirësi të ngjashme me të.[1] Ndahet në dy pjesë: E para: Rukje të ndaluara – Janë ata që bëhen me kërkim ndihme nga dikush tjetër …

Lexo më shumë »

Uji Zem Zem

Pusi i Zemzemit ka një histori të veçantë, histori e cila mahnit kureshtarët dhe ua shton bindjen tek Zoti atyre që kanë sadopak besim. Shekuj më parë, Haxherja kërkonte, pothuajse, pa shpresë ujë në mes të kodrave Safa dhe Merua për t’i dhënë djalit të saj të vogël, Ismailit (alejhi …

Lexo më shumë »

Mjalti, Mjekësi Islame

-Allahu i lartësuar thotë: “Zoti yt i dha instikt bletës: Ndërto shtëpi nëpër male (kodra), nëpër pemë (drunj) dhe nëpër kulmet që ata (njerëzit) ndërtojnë. Pastaj ha nga të gjitha llojet e frutave e më pas ndiq rrugët e nënshtruara (mësuara) të Zotit tënd. Nga barqet e tyre (të bletëve) …

Lexo më shumë »

Fara e zezë si ilaç

Sëmundjet të cilat i shëron Fara e zezë 1. SHËRIMI I PROBLEMEVE TË ZEMRES: Merrni 1/2 lugë vaj të farës së zezë të përzier me ndonjë pije të nxehtë ,te pihet përditë në mëngjes kjo do të bëjë të zgjerohen venat dhe arteriet. Shmangni ushqimet me yndyrë 2. PËR SHËRIMIN …

Lexo më shumë »