Ngjarje Islame

Djaloshi që shkonte në xhami

Ishte një djalosh që nuk i kalonte asnjë xhuma pa e falur, çdo ditë xhumaje zgjohej herët pastrohej, dergonte salavate mbi Pejgamberin alejhi salatu we selam, vishte rroba të reja dhe shkonte në xhuma siç duhej të shkonte. Një ditë duke shkuar rrugës rrëshqiti dhe u rrëzua në një grop …

Lexo më shumë »

Jeta pa moral nuk ka vlerë

Rrëfehet se një i ri me biçikletën e tij u përplas me një plakë dhe në vend se t’i kërkon falje plakës dhe t’i ndihmon të ngritët, ai filloi të qeshet!! Pastaj vazhdoi rrugën e tij, mirëpo plaka e thirri duke i thënë: – Ra diçka nga ti në tokë!! …

Lexo më shumë »

Namazi i plakut dhe të riut

Ishim duke falur namazin e xhumasë. Në të djathtën time ishte një plak, ndërsa në të djathtën e tij ishte një vend bosh sa për një person. Kur u ngritëm për të falur farzin, plaku u kthye dhe iu drejtua një djaloshi 14-15 vjeçar i cili ndodhej prapa vendit bosh: …

Lexo më shumë »

Shko, fale namazin edhe për mua.

Një njeri kishte zakon t’i thotë të birit … – Shko në xhami, fale namazin për vete dhe për mua. Dhe miqve të tij u thoshte: – Mua nuk më duhet të shkojnë në xhami. E kam edukuar të birin që ai të shkon çdo ditë. Kjo më mjafton mua. …

Lexo më shumë »

Bisedë me lotin.

Qava një ditë prej mëkateve të mia të shumta dhe të mirave të mia të pakta, kështu që më rrodhi një pikë loti prej syri dhe më tha: Çfarë ke o rob i Allahut? I thashë: Kush je ti? Tha: Jam loti yt I thashë: Po kush të nxori? Tha: …

Lexo më shumë »

Nasruddin Hoxha dhe gruaja e përsosur…

Thuhet se një ditë Nasruddin Hoxha ishte ulur para dyqanit të tij, kur erdhi një mik për t’ia treguar atij lajmin e madh …. “Kam vendosur të martohem, prandaj jam shumë i ngazëllyer. Po ti, a ke menduar ndonjëherë të martohesh”, e pyeti Nasruddin, i cili pak mendoi dhe iu …

Lexo më shumë »

Bisedë me të urtin

Tregon një njeri: Ëndërrova duke folur me të urtin. – Pra, ti dëshiron të bisedosh me mua. – më tha i urti. – Nëse ke kohë. – i thashë. I urti buzëqeshi: – Kohën time m’u në këtë e shfrytëzoj. Çka dëshiron të pyesësh? Çka më së shumti të befason …

Lexo më shumë »

Gjysma e imanit

  Një musliman fetar i propozoi një vajzës muslimane martesë. Vajza u befasua dhe i tha: Ti do të më martosh mua? Çka nëse unë nuk di të qepi, nuk di të gatuaj, nuk di të hekuros? Si do të martohem unë me ty? Djali e pyeti: A din të …

Lexo më shumë »