Shtëpia / Ngjarje Islame (page 5)

Ngjarje Islame

Një histori e bukur udhëzimi.

Dy të rinj nga Medina udhëtuan për në Turqi që t’i kalojnë disa ditë në dëfrim, në shoqëri me alkoolin dhe haramet tjera. Me të mbërritur në Stamboll, ata blenë alkool, ndaluan taksinë dhe shkuan në hotelin që e kishin rezervuar. Gjatë lajmërimit në recepsion, recepsionisti i pyeti: – Nga …

Lexo më shumë »

Dy Vëllezër.

Dikur në kohët e hershme, jetonin dy vëllezër, njëri jetonte në qytet, kurse tjetri jetonte në një majë mali. I dyti besonte se jeta mes njerëzve ishte e vështirë, për shkak të degjenerimit moral dhe veseve të këqija. Për këtë, ai ishte vendosur në një mal, ku kishte ndërtuar një …

Lexo më shumë »

Plaku dhe macja !

Një plak i urtë i ulur në breg të lumit vërejti një mace që kishte rënë në ujë dhe po mbytej. I vendosi ta ndihmoj, ia zgjati dorën, por macja e frikësuar e gërvishti. Plaku, për një moment e tërhoqi dorën, por përsëri e shtriu për ta shpëtuar macen. Edhe …

Lexo më shumë »

Caktimi dhe sprova e Zotit

Ngjarja që do tu tregoj, ka ndodhur kur punoja në gjykatë. Një ditë më erdhi një burrë, i cili filloi të ankohej se i kishin vjedhur makinën.  Pasi e qetësova pak, e pyeta dhe më tregoi se kishte shtatë fëmijë të verbër. Me lot në sy, më tha: ”Kam punuar …

Lexo më shumë »

Krijesa më e fortë e Zotit

Një burrë i mençur u pyet një ditë:”Kush është krijesa më e fortë e Zotit?” Ai u përgjigj:”Kur pashë hekurin, mendova se hekuri është krijesa më e fortë e Zotit. Por kur pashë zjarrin, që e shkrinte hekurin, mendova se zjarri ishte krijesa më e fortë e Zotit. Mandej, pashë …

Lexo më shumë »

Ngjarje e mahnitshme e profetit Muhamed (s.a.v.s)

Një ditë një njeri i varfër i solli një kalavesh rrushi Muhammedit, salAllahu alejhi ue selem, si dhuratë.Ai ishte shumë i emocionuar që ishte në gjendje të sjellë dhuratë për Pejgamberin, salAllahu alejhi ue selem.E vendosi rrushin pranë Pejgamberit, salAllahu alejhi ue selem, dhe tha: ‘O Pejgamber i Allahut, të …

Lexo më shumë »

Mbreti i Krishter qe pranoi Islamin

Ashtu siç rritej numri i ithtareve te te Derguarit, gjithashtu shtoheshin edhe armiqte e muslimaneve dhe beheshin gjithnje e me te eger. Ata, pa asnje ngurim iu kthyhen cdo metodete tortures qe mund ta mendonin, i rrihnin viktimat e tyre, i linin pa ushqim, i digjnin ne reren e nxehte …

Lexo më shumë »