Shtëpia / Ngjarje Islame (page 3)

Ngjarje Islame

Suksesi për të gjithë.

Iban Mekdonaldi është Drejtor i Përgjithshëm i një fabrike të veçantë për prodhimin e pjesëve këmbyese të makinave. Një ditë mori një ofertë të madhe për prodhim të një sasie të madhe të këtyre pjesëve, por për shkak të vlugut të punëve, nuk ishte i sigurt nëse do të mund …

Lexo më shumë »

Jetimi dhe plaku

Në spital qëndronte i shtrirë një njeri i moshuar i palëvizshëm. Çdo ditë, atë e vizitonte një djalosh i ri – ulej afër tij, e ushqente, e pastronte, e shëtiste në kopshtin e spitalit, e pastaj i ndihmonte sërish të shtrihej, dhe shkonte vetëm atëherë kur plakut më nuk i …

Lexo më shumë »

Si ta shërosh pikëllimin!

Rrëfehet për një grua, e cila kishte jetuar me të birin e saj të vetëm në lumturi dhe kënaqësi për vite të tëra, derisa një ditë, vdekja ia mori befas duke e lënë në vetmi dhe të pikëlluar shumë. U ndie keq dhe u mërzit shumë, por nuk e humbi …

Lexo më shumë »

Gomari në pus.

Një gomari i vjetër u rrokullis në pus. Pasi që ishte i vjetër, fshatari vendosi ta mbulojë pusin bashku me të. I ftoi fshatari fqinjët e tij që ta ndihmojnë ta mbulojë pusin. Të gjithë morën lopatat dhe filluan të hedhin dheun në pus. Në fillim, gomari në fund të …

Lexo më shumë »

Perse njerezit bertasin kur jane te zemeruar.

Njëherë, një i urtë i gjeti nxënësit e tij duke polemizuar ashpër dhe duke bërtitur njëri ndaj tjetrit. Me paraqitjen e tij diskutimi u ndal, ndërsa ai shfrytëzoi rastin që t’u mësojë një leksion të rëndësishëm jetësor. I pyeti: – Përse njerëzit bërtasin kur janë të zemëruar? Nxënësit menduan një …

Lexo më shumë »

Këshilla e piktorit!

Një piktor e këshilloi nxënësin e tij që pikturën e fundit ta vendos në një shesh ku kalojnë shumë njerëz, dhe pranë saj të vendos një laps të kuq me mbishkrim: – Ju lutem, shënoni vendet ku mendoni se kam gabuar. Pas disa ditësh, nxënësi u kthye tek piktura e …

Lexo më shumë »