Shtëpia / Ngjarje Islame (page 2)

Ngjarje Islame

Plaku dhe anija e prishur

Motori i një anije të madhe u prish . . . Pronari i anijes ftoi shumë ekspertë, por asnjëri nuk mundi ta rregullojë motorin. Më në fund sollën një plak i cili i rregullonte anijet që nga fëmijëria. Me vete kishte një çantë të madhe me vegla. E shikoi me …

Lexo më shumë »

Kush dëshiron ta blej nënën time?!

Natën e dasmës dhëndri e afron nënën e tij dhe e ulë pranë vetit. “Çfarë kërkon ajo plak këtu”, i thotë nusja. “Menjëherë largoje nga këtu.” “Si ta largoj, kjo është nëna ime”, u përgjigj dhëndrri. Por, nusja edhe më tejë insistonte qe ajo të largohej. Dhëndrri iu afrua mikrofonit …

Lexo më shumë »

Xhamia shembull i qytetarisë

“Të flasësh për fenë si institucion apo të flasësh për fenë si parim, kjo është çështja!” Kur përmenden emra të institucioneve fetare, instiktivisht përfytyrohen parimet që ata përcjellin tek shoqëria. Ky fakt ka bërë që shpesh herë besimi si parim në vetvete, të keqinterpretohet si përjashtim kategorik i këndvështrimeve jashtë …

Lexo më shumë »

Nënë pse po qan?

Një djalë i vogël e pyeti nënën e tij: “Pse po qan?” “Sepse kam nevojë për të qar”, – ia ktheu ajo. “Nuk po kuptoj,” – pyeti prapë djaloshi. Nëna e përqafoi fort dhe i tha: “Dhe s’do ta kuptosh kurrë biri im.” Më vonë, djaloshi i vogël e pyeti …

Lexo më shumë »

Prifti 22 pyetje ndërsa muslimani një pyetje

Një musliman kishte një shok të krishterë, i cili kërkoi prej tij shume herë që ta shoqëronte një ditë në kishë ku do të ligjëronte një prift që të kishte një qëndrim “real” për të krishterët. Muslimani pajtoi të shkonte dhe shkoi por prifti e njohu atë dhe tha: Në …

Lexo më shumë »

Tregim interesant!!!

Një besimtar me emrin Thabit, tek po merrte abdest pranë një lumi, i vjen një kokërr molle. Sa e kafshon, pendohet! Merr mollën dhe fillon të ecë përgjatë lumit nga kishte ardhur molla, derisa arrin ne nje vend me molle, ku po qendronte nje burre. Mollet ishin te tijat, prandaj …

Lexo më shumë »

Për këtë guacë ka ndryshim !

Njëherë e një kohë, një njeri duke ecur përgjatë bregut të detit, nga larg pa dikë se si përkulej, merrte diçka nga toka dhe e hidhte në det … Kur iu afrua, vërejti një djalosh, i cili merrte guaca nga toka, i pastronte dhe me butësi përsëri i kthente në …

Lexo më shumë »

Cili është çmimi për veprën e mirë!

Ishte një burrë i moshuar i cili kishte shumë pasuri. Dëshira e tij ishte që tre bijtë e tij t’i fisnikëroj dhe t’i mësoj se çfarë është kulmi i fisnikërisë, prandaj një ditë i ftoi ata dhe ua shpërndau atyre gjitha pasurinë e tij me përjashtim të një guri të …

Lexo më shumë »