Shtëpia / Ngjarje Islame (page 4)

Ngjarje Islame

O Zot, më furnizo me vajzë.

Ishte një njeri të cilin Allahu e furnizoi me gjashtë fëmijë dhe të gjithë ishin vajza. Gruaja e tij ishte shtatzënë me të shtatin, dhe frikohej burri se ndoshta edhe fëmija i shtatë do të jetë vajzë, e jo djalë. Vendosi që nëse edhe fëmija i shtatë i lind vajzë, …

Lexo më shumë »

Urtësia e edukatës së nënës.

Një nënë me dëshirën e saj të madhe që të përmbush edhe një prej obligimeve të Allahut xh.sh., karshi fëmijës së saj, që atij t’ia mësoj hallallin dhe haramin, më konkretisht dallimin mes tyre, përzgjodhi një metodë të lehtë dhe të thjeshtë në mënyrë që porosia të ishte sa më …

Lexo më shumë »

Tregtari dhe katër gratë.

Ishte njëherë një tregtar i cili i kishte katër gra. Gruan e katërt e donte më së tepërmi. I dhuronte dhurata të çmuara dhe me të vepronte në mënyrë delikate. Kujdesej më së shumti për të dhe ia jepte të gjitha të mirat. Ai e donte edhe gruan e tretë …

Lexo më shumë »

Ç’është jeta?

E pyeti nipi gjyshin e tij: – Gjysh, më thuaj ç’është jeta? Gjyshi u përgjigj: – Jeta është koha në mes ezanit dhe namazit. Mirëpo, fëmijën përgjigjja e gjyshit nuk e kënaqi dhe pyeti: – Si kjo? Por, jeta nuk është kaq e shkurtër?! Në këtë gjyshi tha: – Po, …

Lexo më shumë »

Gruaja dhe kadiu i mençur.

Një grua për çdo ditë pohonte se fqiu i saj është hajn, e që në fund ky djalosh u ftua në pyetje në gjykatë. Pas disa ditëve u vërtetua se është i pafajshëm dhe u lirua, ndërsa gruaja që e kishte akuzuar u ftua në gjykatë. Gjatë pyetjeve për t’u …

Lexo më shumë »

Tregim emocionues !!

Udhëheqësi i  muslimanëve, Omer ibën Hatabi, Allahu qoftë i kënaqur me të, kërkoi nga banorët e Humusit që t’ia shënojnë të gjithë emrat e fukarenjve dhe të mjerëve dhe t’ua jep pjesën e tyre që ju takon nga shtëpia e pasurisë së muslimanëve. Kur i erdhi lista e emrave u habit …

Lexo më shumë »

Patatja, veza dhe kokrra e kafesë.

Vajza i ankohet babait në jetën e saj të rëndë, se nuk di si t’i përballojë të gjitha problemet dhe vështirësitë e jetës, dhe se nuk mund të gjejë më forcë t’i luftojë ato. Posa ta zgjidh një problem, menjëherë para saj paraqitet tjetri më i rëndë se ai i …

Lexo më shumë »

Tregimi për djaloshin e verbër.

Një djalosh i verbër ishte ulur në shkallët e një ndërtese me kapelë në dorë, ndërsa afër tij mbante një letër ku shkruante: “Unë jam i verbër, ju lus për ndihmën tuaj.” Në kapelë kishte vetëm disa monedha… Një njeri kaloi aty pari dhe e vërejti djaloshin. Nxori disa monedha …

Lexo më shumë »