Shtëpia / Florenc Duhanxhiu (page 10)

Florenc Duhanxhiu

Mrekullia në djersë

Shkencetari musliman, Prof.Dr.Abdul Basit Sejjid Muhamed, hulumtues ne qendren Kombetare per kerkime ne Egjipt, arriti te marre vertetimin e shpikjes se tij ne vitin 1993, pasi pergatiti nje ilac per mjekimin e kataraktit te syve.Katarakti eshte reja apo perdja, qe formohet ne lenten kristaline te syrit.Ajo zhvillohet gradualisht, duke shkaktuar …

Lexo më shumë »

MOS U ZEMERO

Nga Ebu Hurejre redijall-llahu anhu, transmetohet: “Një njeri i tha të Dërguarit të All-llahut, sal-lallahu alejhi ve sel-lem: ‘Më këshillo.’ I Dërguari tha: ‘Mos u zemëro!’ Ky e përsëriti pyetjen disa herë. I Dërguari sërish tha: ‘Mos u zemëro!'” (Transmeton Buhariu)

Lexo më shumë »

8 Urtesitë e përfituara nga surja Jusuf.

1- Deshiruan vellezerit e profetit Jusuf alejhi selam qe ta vrisnin, por ai nuk vdiq!! 2-Deshiruan te fshinin gjurmet e tij, por vlerat e tij u ngriten edhe me shume!! 3-E shiten ate qe te jete skllav, nderkohe qe ai u be pronar e minister!! 4-Ata deshiruan te fshinin dashurine …

Lexo më shumë »

CILAT VEPRA TE ISLAMIT JANE ME TE MIRA ?

Abdulla Ibn Amr r.a. tregon: Dikush e pyeti Pejgamberin a.s.: “Cilat vepra (ose cilësi) të Islamit janë më të mira?” Pejgamberi a.s. u përgjigj: “Të ushqesh (të varfrit) dhe të përshëndesësh me selam ata që i njeh dhe ata që nuk i njeh.” (Transmeton Buhariu)

Lexo më shumë »