Shtëpia / Florenc Duhanxhiu (page 3)

Florenc Duhanxhiu

Gjysma e imanit

  Një musliman fetar i propozoi një vajzës muslimane martesë. Vajza u befasua dhe i tha: Ti do të më martosh mua? Çka nëse unë nuk di të qepi, nuk di të gatuaj, nuk di të hekuros? Si do të martohem unë me ty? Djali e pyeti: A din të …

Lexo më shumë »

Vlera e femrës

  Nëse femra është pronare e moralit atëherë ajo vlerësohet me = 1. Nëse ajo posedon bukuri atëherë i shtohet vlera e saj me një zero = 10 Nëse ajo është e pasur atëherë i shtohet vlerës së saj edhe një zero = 100 Nëse ajo posedon autoritet familjar atëherë …

Lexo më shumë »

Kur’ani dhe teoria e Ajnshtajnit

Me të vërtetë Allahu i Madhërishëm është mbi kohën dhe hapësirën. Krijesave të veta ua ka caktuar kohën, ndërsa Ai është mbi të gjithë kohërat. Gjithçka që ka të bëjë me diturinë e Tij veçmë ka ndodhur. Kur’ani në dy vende flet për shkurtimin e kohës: “Atje ngjiten engjujt dhe …

Lexo më shumë »

Mrekullitë në trupin tënd !

Gjatë procesit të frymëmarrjes mbushen me oksigjen 400 milion alveola në mushkëritë tona. Sipërfaqja e alveolave është 150 m2 . Diafragma, muskuli që ndan zgavrën e kraharorit nga ajo e barkut është organi muskulor më aktiv gjatë jetës së njeriut. Ky organ nuk pushon asnjëherë. Ky muskul tkurret e lëshohet …

Lexo më shumë »

Mos e drejto vajzën drejt zjarrit

Allahu i Plotfuqishëm thotë: “O ju që besuat, ruajeni veten dhe familjen tuaj prej një zjarri, lëndë djegëse e të cilit janë njerëzit dhe gurët. Atë (zjarrin) e mbikëqyrin engjëjt e rreptë e të ashpër që nuk e kundërshtojnë All-llahun për asgjë që Ai i urdhëron dhe punojnë atë që …

Lexo më shumë »

Pse unë duhet të mbaj hixhab ?

Kjo është një pyetje e mirë dhe për të ka një përgjigje të mirë. Allahu na ka urdhëruar në çdo vepër që është e mirë për ne dhe na e ka ndaluar çdo vepër që është e keqe për ne. Allahu e urdhëron gruan Muslimane që të mbajë hixhab kur ajo del nga siguria …

Lexo më shumë »

Histori rëngjethëse nga një Nënë

Pas 21 vitesh martesë gjeta një ndriçim të ri të dashurisë në zemrën time Para një kohe fillova të dal me një grua tjetër dhe ky ishte edhe mendimi i gruas sime e cila një ditë më tha: “E di fare mirë sa e do ti atë.” Gruaja e cila …

Lexo më shumë »