Islami dhe Shkenca

Sexhdeja ndaj Zotit e mbron njeriun nga Kanceri

Sipas analizës së bërë nga Instituti Kombëtar i Teknologjisë Laserike në Kajro të Egjiptit, sexhdeja (përkulja) ndaj Allahut mbron njeriun nga kanceri. Sipas kësaj analizës, sexhdeja ndikon shumë pozitivisht tek gratë shtatzëna duke e mbrojtur embrionin e tyre nga deformimet e mundshme. Krahas kësaj ndihmon edhe ndaj shumë sëmundjeve trupore …

Lexo më shumë »

Njeriu nga Balta

Në Kur’an, Allahu zbulon se krijimi i njeriut është një mrekulli. Njeriu i parë është krijuar nga Allahu me formësimin e baltëës në formën e njeriut dhe fryrjen e një shpirti në të: Kur Zoti yt u tha engjëjve: “Unë po krijoi një njeri nga balta, dhe kur ta kem …

Lexo më shumë »

Ndarja e qiejve dhe e tokes

Nje prej ajeteve qe ben fjale per krijimin e qiejve eshte edhe ajeti i meposhtem:”A nuk e dine jobesimtaret se qiejte dhe toka ishin te ngjitura,e Ne i ndame ato te dyja dhe ujin e beme baze te jetes se c’do gjeje.Perse nuk besojne pra?”(El Enbija 30) Fjala ”retk”,e perkthyer …

Lexo më shumë »

Gjinia e femijes

Deri fare pak kohë më parë, mendohej se gjinia e fëmijës përcaktohej nga qelizat e nënës. Ose të paktën, besohej se gjinia përcaktohej nga qelizat e nënës dhe babait bashkë. Por ne jemi informuar ndryshe në Kur’an ku citohet se mashkulli apo femra krijohet nga “një pikë farë që hidhet”. …

Lexo më shumë »

Avullimi në Kur’an

Le t’a sqarojmë në fillim çka është Avullimi poashtu edhe një shembull: Avulli është gaz, i cili në përgjithësi është ende në kontakt me fazën e lëngshme dhe atë të ngurrtë, i cili nga sublimimi ose avullimi del në sipërfaqe. Nëse nuk paraqitet ndonjë pengesë, formohet një baraspeshë dinamike tek …

Lexo më shumë »

Kur’ani nuk eshte ndryshuar asnjehere

  Rezultatet hulumtuese përgjatë dhjetë vjetësh të ish-kryetarit të Dijanetit të Turqisë, në krahasimin e kopjeve të tashme me dorëshkrimet e para, ka treguar se as edhe një shkronjë e këtij libri qiellor nuk ka ndryshuar që prej fillimit të shpalljes e deri tash.Tajjar Altëkulaç, ish-kryetar i Dijanetit, këtë hulumtim …

Lexo më shumë »

Mishi i Derrit

  Derri është një kafshë që ushqehet me gjëra të pista (të fëlliqta), ndaj dhe sistemi limfatik i tij gjithnjë është në veprim.Te njerëzit që vazhdimisht ushqehen me mish derri, paraqiten sëmundje formash të ndryshme alergjike dhe ënjtje indesh.Fakti se derrat janë kafshë të papastra (të ndyta), e në veçanti …

Lexo më shumë »

Ilaç për sy i nxjerrë nga Kur’ani

  Një nga kompanitë farmaceutike zvicerane prodhon një ilaçi të quajtur “ilaç kur’anor” që mundëson trajtimin efektiv të personave me shikimit të dobët pa ndërhyrje kirurgjike. Sipas gazetës Ar-Raya, e cila botohet në Katar. “Ky medikament, i cili u përpilua nga mjeku egjiptian Abdul Basit Muhammed nga sekrecioni i gjëndrave …

Lexo më shumë »

Mrekullitë në trupin tënd !

Gjatë procesit të frymëmarrjes mbushen me oksigjen 400 milion alveola në mushkëritë tona. Sipërfaqja e alveolave është 150 m2 . Diafragma, muskuli që ndan zgavrën e kraharorit nga ajo e barkut është organi muskulor më aktiv gjatë jetës së njeriut. Ky organ nuk pushon asnjëherë. Ky muskul tkurret e lëshohet …

Lexo më shumë »