Shtëpia / Islami dhe Shkenca (page 5)

Islami dhe Shkenca

Shkencetarët dhe “gabimi” në Kur’an

Shkencëtarët e perëndimit u takuan, për të zbuluar një “gabim” në Kur`an !! “Deri atëherë kur arritën mbi luginën e milingonave, një milingonë tha: “O ju milingona, hyni në vendet tuaja që të mos u copëtojë Sulejmani dhe ushtria e tij duke mos ju vërejtur.” (En – Neml, 18) Gabimi …

Lexo më shumë »

Shembulli i Mushkonjës

Lexo së pari, pastaj thuaj: I Lartëmadhëruar qoftë Allahu! Allahu thotë: “Allahu nuk ngurron që të marrë çfarëdo shembulli, qoftë mushkonjë a diçka edhe më e imët se ajo. Për sa u përket atyre që besuan, ata e dinë se ai (shembull) është i vërtetë nga Zoti i tyre, ndërsa …

Lexo më shumë »

Pse mos fryj në enë ?

Pejgamberi salallahu alejhi ve selem ka thënë: ”Mos merrni frymë në enë dhe mos fryeni në të.” (Transmeton Ebu Davudi) Shumë njerëz habiten kur e dëgjojnë këtë hadith, por dëgjoni zbulumin e ri në të cilin thuhet se: Në trupin e njeriut gjegjësisht në fyt qëndron një lloj bakterje shoqëruese …

Lexo më shumë »

Mrekullia në djersë

Shkencetari musliman, Prof.Dr.Abdul Basit Sejjid Muhamed, hulumtues ne qendren Kombetare per kerkime ne Egjipt, arriti te marre vertetimin e shpikjes se tij ne vitin 1993, pasi pergatiti nje ilac per mjekimin e kataraktit te syve.Katarakti eshte reja apo perdja, qe formohet ne lenten kristaline te syrit.Ajo zhvillohet gradualisht, duke shkaktuar …

Lexo më shumë »

Misteri i Qabes shokues për NASA-n

Hulumtuesit myslimanë besojnë se ky rrezatim ka lidhje dhe karakteristika në mes të Qabesë në planetin Tokë dhe Shtëpisë së frekuentuar (Bait-ul Mamur) në qiellin e shtatë. Neil Armstrong ka dëshmuar se qyteti i Mekës është qendra e planetit Tokë. Ky fakt është shqyrtuar përmes një studimi shkencor. Kur Neil …

Lexo më shumë »

Sexhdja (Analizë Shkencore)

Sipas analizës së bërë nga Instituti Kombëtar i Teknologjisë Laserike në Kajro të Egjiptit, Sexhdeja ndaj All-llahut mbron njeriun nga kanceri. Sipas analizës, sexhdeja ndikon shumë pozitivisht tek gratë shtatzëna duke e mbrojtur embrionin e tyre nga deformimet e mundëshme. Krahas kësaj ndihmon ndaj shumë sëmundjeve trupore dhe psikologjike. Kryetari i …

Lexo më shumë »

9 Zbulime Muslimane që ndryshuan botën

Edhe pse shtetet muslimane në ditët e sotme nuk janë në aq sy të mirë, historia flet ndryshe. Ja disa nga shpikjet që janë bërë pikërisht nga shtetet muslimane. 1. Kirurgjia – afër 1000 vjet p.e.s doktori i famshëm Al Zahraëi e publikoi enciklopedinë ilustrative për kirurgji prej 1500 faqesh, …

Lexo më shumë »

Rikthimi i Qiellit

Vargu i 11-të i Sures Et-Tarik në Kur’an përmend funksionin “kthyes” të qiellit: Pasha qiellin që kohë pas kohe kthehet (me shi). (Sure Et-Tarik: 11) Siç dihet atmosfera rreth Tokës përbëhet nga shumë shtresa. Çdo shtresë ka një detyrë të caktuar në dobi të jetës. Kërkimet kanë zbuluar se këto …

Lexo më shumë »