Shtëpia / Islami dhe Shkenca (page 2)

Islami dhe Shkenca

Pastërtia e Ujit

Pastërtia e ujit, fakt që i habit shkencëtarët  a-  A+  Normal Muhamedi a.s. , në një hadith të tij ka thënë se uji është i pastër dhe asgjë nuk mund ta ndot atë. Vallë,  a janë bërë hulumtime shkencore për këtë çështje? Profeti ynë thotë: “Uji është i pastër, asgjë s’mund …

Lexo më shumë »

NASA: Dielli do te lind nga perendimi

Sipas shkrimit të medieve ndërkombëtare, të cilat i referohen burimeve të Agjencisë Kozmike Amerikane NASA, nuk është larg dita kur Dielli do të lind nga Perëndimi në vend se nga Lindja. “ Daily Mail” dhe „ Huffington post“ raportuan për të dhënat serioze dhe faktike shkencore që ka NASA dhe …

Lexo më shumë »

Mbuloni enët tuaja dhe vini tapa në shishe

I Dërguari i Allahut, lavdërimi dhe paqja e Zotit qoftë mbi të, ka thënë “Mbuloni enët tuaja dhe vini tapa në shishe, sepse gjatë vitit është një natë kur lëshohen sëmundjet ngjitëse dhe ndalen në çdo enë të pambuluar.” Këtë hadith e shënon Muslimi. Mjekësia moderne ka vërtetuar se Profeti, …

Lexo më shumë »

Rrumbullakësia e tokës

Rrumbullakësia e tokës në fjalët e Sheikh-ul-Islam Ibn Tejmije (Allahu e mëshiroftë). Çështja e rrumbullakësisë së tokës është një çështje për të cilën janë përplasur mendimet e njerëzve. Është thënë se është e sheshtë dhe është thënë se është e rrumbullakët. Mendimi se është e sheshtë është hedhur që herët …

Lexo më shumë »

Mrekulli numerike të Kur’anit

Në shumë ajete kuranore janë përmendur edhe fazat e krijimit të njeriut. Për këtë le të marrim për shembull ajetin kuranor të mëposhtëm: “Ne e kemi krijuar njeriun nga toka. Pataj e bëmë pikë (nutfetun) në një vend të sigurtë (në mitrën e nënës). Pastaj e shndërruam pikën në alek, …

Lexo më shumë »

Mrekullia e Hekurit

Hekuri është një nga elementet e përmendura në Kuran. Në suren El Hadid, d.m.th. në suren e Hekurit thuhet: Ne e kemi zbritur hekurin, në të cilin ka forcë të madhe dhe dobi për njerëzit…„ (El Hadid 25) Fjala “zbritëm poshtë” e përdorur veçanërisht për hekurin në këtë ajet, mund …

Lexo më shumë »

Për buzëqeshjen

A dëshiron të jetosh një jetë të qetë dhe të gjatë? Ekziston një metodë shumë e thjeshtë dhe falas. Ajo është buzëqeshja. Në një studim shkencor bashkëkohor është konstatuar se buzëqeshja ka një ndikim shumë më të madh se ç’është parashikuar. Revista “Shkencat psikologjike” ka publikuar një studim lidhur me …

Lexo më shumë »

Relativiteti i kohës dhe Relativiteti i fatit

  Çdo gjë që është përmendur më lart demonstron se “hapësira tredimensionale” nuk ekziston në realitet, që është paragjykim i bazuar krejtësisht në perceptime dhe që njeriu tërë jetën e jeton në këtë “mosekzistim të hapësirës”. Që të pohohet e kundërta duhet që të mbajmë besimet paragjykuese larg nga arsyeja …

Lexo më shumë »

Cfare ben skifteri kur i mbush 40 vjet

  Skifteri mund të jetojë deri në 70 vite, por për të arritur këtë moshë i duhet të marrë një vendim shumë të vështirë, çfarë duhet të bëjë ? – Kur të arrin moshën dyzet vjeçare, thonjtë e humbin fleksibilitetin e tyre dhe kështu i vështirësohet kapja e gjahut, gjë …

Lexo më shumë »