Cfare ben skifteri kur i mbush 40 vjet

 

Amazing-Falcon-Wallpapers

Skifteri mund të jetojë deri në 70 vite, por për të arritur këtë moshë i duhet të marrë një vendim shumë të vështirë, çfarë duhet të bëjë ?

– Kur të arrin moshën dyzet vjeçare, thonjtë e humbin fleksibilitetin e tyre dhe kështu i vështirësohet kapja e gjahut, gjë që është burim kryesor i të ushqyerit të Skifterit.

– Sqepi që ishte i fort dhe i mbrehet deri në këtë moshë, pas kësaj moshe, i sforcohet dhe i bëhet i rënd.

– Po ashtu, për shkak të moshës së shtyre edhe krahët edhe puplat i rëndohen gjë që ia vështirëson dukshëm mundësin e fluturimit.

Kjo gjendje e vë Skifterin në një situatë mjaftë të vështirë, atij i duhet ose të i dorëzohet jetës dhe të pres derisa ti vije vdekja, ose i duhet të vendos për të jetuar. E që për këtë i duhet të tejkalojë një proces mjaftë të vështirë që zgjatë diku rreth 150 ditë, çka duhet të bëjë ??

Këtu shihet mrekullia e Allahut xh.sh në krijesat e Tij.

– Procesi kërkon që Skifteri të fluturoje lart në majë të malit dhe që atje të ndërtoje folenë.

– Pastaj, i duhet që sqepin e tij të sforcuar ta thyej duke e goditur atë për ndonjë shkëmb.

– Pas thyerjes së sqepit i duhet të pres derisa ai të ri-rritet, e mandej të vazhdoje me thyerjen e thonjve.

– Pas thyerjes së thonjve, Skifteri pret derisa thonjtë të i ri-rriten për ta vazhduar procesin me shkuljen e puplave.

– Pas pesë muaj të vuajtjes, sa edhe zgjatë i tërë ky proces, Skifteri i rikthehet fluturimit dhe ndihet sikur të kishte lindur përsëri.

Kështu ai do të mund të jetojë edhe për rreth 30 vite të tjera.

” I pa të meta është Allahu xh.sh, Zotëruesi i çdo gjëje..”

Postimi i radhës

Sexhdeja ndaj Zotit e mbron njeriun nga Kanceri

Sipas analizës së bërë nga Instituti Kombëtar i Teknologjisë Laserike në Kajro të Egjiptit, sexhdeja …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *