Shtëpia / Islami dhe Shkenca (page 4)

Islami dhe Shkenca

Shkencetaret vertetojne ekzistencen e shpirtit

Shkencëtarët e mirënjohur të fizikës kuantike, doktori amerikanë Stuart Hameroff dhe psikiatri britanik, Ser Ro ger Penrose, thonë se tashmë mund ta vërtetojnë ekzistencën e shpirtit. Dy ekspertë janë autorët të teorisë së re kuantike të vetëdijes, sipas së cilës shpirtrat tanë përfshihen në struktura të veçanta të quajtur mikrotubula, …

Lexo më shumë »

Ademi dhe Havaja

Shkenca thotë se Ademi dhe Havaja kanë ekzistuar… Islami i mëson njerëzit që t’i trajtojnë prindërit me respekt dhe dashamirësi. Për këtë arsye, t’i kujtosh ata dhe t’i lutesh Allahut që t’i mëshirojë dhe t’u sjellë paqe janë shenja nderimi dhe respektimi ndaj tyre. Një nderim i tillë është më …

Lexo më shumë »

Kerkoni falje ne veshin e djathte

Bazuar në studimet që janë bërë dhe janë publikuar në Revistën Hormonet dhe Sjellja (Journal Hormones and Behaviour) , nëse dëshironi ti kërkoni falje ndokuj, ju do keni më shumë mundësi të fitoni faljen nëse ju shprehni fajalët e të kërkuarit falje në veshin e djathtë të personit! Me sa …

Lexo më shumë »

Si e ndryshon Zoti trurin tone

Ky është titulli i njërit prej librave më të fundit të botuar në SHBA dhe që përmban fakte interesante lidhur me trurin e njeriut, sistemin e tij nervor, ndikimin e madh që besimi tek Zoti ushtron në trurin tonë dhe ndërveprimi me aktivitetet me natyrë shpirtërore të njeriut. Më poshtë, …

Lexo më shumë »

Ramazani muaj i ndryshimit

Muaji i madhëruar i Ramazanit, konsiderohet ndryshe edhe si muaj i ndryshimit. Po çfarë ngjet me ne përgjatë një muaji agjërim ? 1 – Riprogramim i përgjithshëm i trupit. Psikologët dhe studiuesit pohojnë se çfarëdo sjelljeje që përsëritet nga 6 deri 21 herë, mund të shkaktojë ndryshim rrënjësor në jetën …

Lexo më shumë »

Njeriu nga Balta

  Në Kur’an, Allahu zbulon se krijimi i njeriut është një mrekulli. Njeriu i parë është krijuar nga Allahu me formësimin e baltës në formën e njeriut dhe fryrjen e një shpirti në të: Kur Zoti yt u tha engjëjve: “Unë po krijoi një njeri nga balta, dhe kur ta …

Lexo më shumë »

Sekretet e Kur’anit në Psikologji

 Në një studim që u zhvillua në klinikën “Akbar” në Florida, u vërtetua edhe një herë që, KUR’AN-i është fjala e Allahut. Studimi ishte planifikuar të realizohej mbi ajetet e Kur’anit që flasin për mëshirën dhe kurimin. Ky studim do të bëhej në lidhje me ndikimin fizik të Kur’anit dhe …

Lexo më shumë »

Zgjerimi i universit

Në Kur’an, i cili u shpall 14 shekuj me parë, në kohën kur shkenca e astronomisë ishte akoma primitive, zgjerimi i universit përshkruhet në këtë mënyrë : ”Ne me forcën tonë e ngritem qiellin dhe Ne e zgjerojmë atë”. (Edh-Dharijat 47). Fjala ”qiell” e përmendur në këtë ajet është përdorur …

Lexo më shumë »