Shtëpia / Islami dhe Shkenca (page 3)

Islami dhe Shkenca

Farmacia e Allahut te Madherishem

“All-llahu është i Gjithdijshëm, i Urtë.” (Kur’an) Një karrotë e prerë (i.e. një thelë karrote) duket sikurse syri njerëzor. Bebëza, irida dhe linjat rrezatuese duken tamam si të syrit njerëzor… dhe PO, sot shkenca tregon se karrotat e përmirësojnë shumë qarkullimin e gjakut dhe funksionimin e syve. Një domate ka …

Lexo më shumë »

Mrekullite e Kur’anit/Retorika ne Kur’an

Nëse duam të hulumtojmë mrekullinë e Kur’anit dhe retorikën e tij, ne duhet t’i përcjellim fjalët, përmbajtjet më precize të Kur’anit. Kur Kur’ani përshkruan diçka, përshkrimi i tij është shumë preciz dhe shumë i saktë. Aty nuk do të gjesh shkronja të tepërta e as fjalë sinonime. Të pasakta janë …

Lexo më shumë »

Konflikt ne luginen e milingonave

Milingonat janë në kërkim të një jete të ndershme, të lumtur dhe të drejtë… Por, ato përplasen me një aktualitet të hidhur, shtypje, margjinalizim dhe persekutim. Ngaqë s’kanë ç’të bëjnë tjetër, orvaten të bashkëjetojnë me këto probleme. Pas disa orvatjeve dhe tentativave, të gjithë milingonat pajtohen se s’ka mbetur rrugë …

Lexo më shumë »

Kur’ani dhe teoria e Ajnshtajnit

Me të vërtetë Allahu i Madhërishëm është mbi kohën dhe hapësirën. Krijesave të veta ua ka caktuar kohën, ndërsa Ai është mbi të gjithë kohërat. Gjithçka që ka të bëjë me diturinë e Tij veçmë ka ndodhur. Kur’ani në dy vende flet për shkurtimin e kohës: “Atje ngjiten engjujt dhe …

Lexo më shumë »

Agjërimi në mikroskopin e mendjes

Shumë nga dijetarët e ndryshëm, mjekët dhe filozofët e kanë lodhur mendjen e tyre për qëllimet kryesore dhe vlerat e agjërimit. Mirëpo rezultatet e tyre nuk ishin vetëm se disa nga vlerat e mëdha të agjërimit, që tashmë s’janë larg atyre që ndjekin me kujdes arritjet e fundit të mjekësisë …

Lexo më shumë »