Këshilla Islame

SI T’IA MESOESH FENE FEMIJEVE TE TU

Kur të krehësh fëmijën tend, tregoi atij se këtë gjë e bën, sepse Profeti alejhi selam ka urdhëruar për mirëmbajtjen e flokëve. Kur të parfumosësh fëmijën tënd, tregoi atij se këtë gjë e bën, sepse Profeti alejhi selam e pëlqente parfumosjen me erë të mirë. Kur të dërgosh në shkollë fëmijën tend, tregoi atij se këtë gjë …

Lexo më shumë »

DHIKRI I MENGJESIT DHE I MBREMJES

اَلْحَمْدُ ِللهِ وَحْدَهُ، وَالصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ عَلَى مَنْ لاَ نَِبَّي بَعْدَهُ Elhamdu lil-ahi vahdeh, ves-salatu ves-selamu ala men la nebijje baّdeh. Falënderimi i takon vetëm All-llahut, mëshira dhe shpëtimi (i All-llahut) qofshin mbi atë pas të cilit s`ka më Pejgamber, Muhammedin (s.a.v.s.). Transmetohet nga Enesi se Pejgamberi (s.a.v.s.) ka thënë: “Të …

Lexo më shumë »

PERSE NDALOHET RRITJA E QENEVE ?

Çdo ditë shkenca zbulon atë që mbështet vërtetësinë e Profetit të mëshirës, paqja e Zotit qoftë mbi të. Në këtë shkrim kemi një zbulim të ri shkencor. Gjithnjë në mësimet e Profetit, paqja e Allahut qoftë mbi të, gjejmë dobi, mbrojtje dhe siguri për ne, për faktin se ai është …

Lexo më shumë »

NENA E POROSIT TE BIRIN

Biri im i dashur, një ditë prej ditëve do të më shohësh të plakë, jetë e logjikshme në mendjen time! Të lutëm më jep pak kohë dhe pak durim që të më kuptosh, kur dora ime dridhet dhe më bien ushqimi në gjoks, kur nuk mund të mbathi rrobat e …

Lexo më shumë »

DIJETARI DHE DJALOSHI

  Nje djalë i ri shkoi tek një dijetar dhe i tha se :”Nuk falem derisa t`i përgjigjesh tre pyetjeve të mia”.Dijetari i tha:”Cilat janë pyetjet e tua? Djali tha:”A mendon se do t`i përgjigjesh pyetjeve , ndërkohë që shumë të tjerë përpara teje nuk i janë përgjigjur dot”. Dijetari …

Lexo më shumë »

LLOGARITENI VETEN PARA SE TU LLOGARISIN TE TJERET

Pervetesoni mire zakonin e vetanalizes.Ben Franklin e quante kete strategjine me te rendesishme per efekshmerine personale.Shpenzoni 10 minuta cdo mbremje perpara se te flini,per nje vetanalize.Mendoni per gjerat qe keni bere gjate dites dhe veprimet e keqija qe mund te keni bere, te cilat duhet ti ndryshoni, ne menyre qe …

Lexo më shumë »

MOS THUAJ NUK KAM KOHE

Gjej kohe te shkosh te takosh gjysherit qe mezi presin te te perqafojne. Beje sot se neser ndoshta ato nuk do te jene me. Gjej kohe te mendosh per veten tende. Beje sot se ndoshta neser do te duhet te mendosh per dike tjeter. Gjej kohe te luash si te …

Lexo më shumë »

DISA VEPRA TË CILAT SHPËRBLEHEN SIKUR HAXHI

1) Qёndrimi nё xhami pёr Pёrmendje tё Allahut pas namazit tё sabahut dhe namazi i dy rekateve pas ngritjes se diellit (pak pas lindjes); Transmetohet nga Enes ibn Malik r.a se i Dёrguari a.s ka thёnё:“ Kush e falё sabahun me xhemat pastaj qёndron duke i bёrё dhikr (Pёrmendje) Allahut derisa …

Lexo më shumë »