Shtëpia / Florenc Duhanxhiu (page 6)

Florenc Duhanxhiu

Zgjerimi i universit

Në Kur’an, i cili u shpall 14 shekuj me parë, në kohën kur shkenca e astronomisë ishte akoma primitive, zgjerimi i universit përshkruhet në këtë mënyrë : ”Ne me forcën tonë e ngritem qiellin dhe Ne e zgjerojmë atë”. (Edh-Dharijat 47). Fjala ”qiell” e përmendur në këtë ajet është përdorur …

Lexo më shumë »

DURIMI I ALLAHUT TE MADHERUAR

Ebu Musa r.a. tregon se Pejgamberi a.s. ka thënë: “Askush nuk është më Durimtar se Allahu i Madhëruar ndaj fjalëve fyese e dëshpëruese që Ai i dëgjon nga njerëzit! Ata i ngjisin Atij bir (a pasardhës e fëmijë), por prapëseprapë Ai u dhuron atyre shëndet dhe furnizim!” (Transmeton Buhariu)

Lexo më shumë »