Shtëpia / Kreont (page 4)

Kreont

Si e ndryshon Zoti trurin tone

Ky është titulli i njërit prej librave më të fundit të botuar në SHBA dhe që përmban fakte interesante lidhur me trurin e njeriut, sistemin e tij nervor, ndikimin e madh që besimi tek Zoti ushtron në trurin tonë dhe ndërveprimi me aktivitetet me natyrë shpirtërore të njeriut. Më poshtë, …

Lexo më shumë »

Ramazani muaj i ndryshimit

Muaji i madhëruar i Ramazanit, konsiderohet ndryshe edhe si muaj i ndryshimit. Po çfarë ngjet me ne përgjatë një muaji agjërim ? 1 – Riprogramim i përgjithshëm i trupit. Psikologët dhe studiuesit pohojnë se çfarëdo sjelljeje që përsëritet nga 6 deri 21 herë, mund të shkaktojë ndryshim rrënjësor në jetën …

Lexo më shumë »

Fjalorthi i Librit

Abbasi – Njëri nga xhaxhallarët e Pejgamberit (s.a.v.), kaloi në Islam dhe iu bashkua muslimanëve në çastin kur ata po hynin në Meke. Abdullahu – Djali më i ri i Abdulmuttalibit. Babai i Pejgamberit (s.a.v.). Abdullahu ibn Ebi Rebi’ah – Së bashku me Amr ibn el Asin u dërguan në Abisini. …

Lexo më shumë »

Sjelljet e Pejgamberit (s.a.v.)

Enes ibn Maliku thotë:”… për të gjitha ato që i bëri, Pejgamberi (s.a.v.) nuk e pyeti kurrë: “Pse e bëre atë gjë?” dhe as që Pejgamberi mori në përgjegjësi dikë për ndonjë gabim të bërë a lëshim e t’i thotë: “Pse nuk e bëre këtë?” Në bazë të sjelljeve që kishte, Pejgamberi (s.a.v.) …

Lexo më shumë »

Përulësia e Pejgamberit (s.a.v.)

Enes ibn Maliku rrëfen se Pejgamberi (s.a.v.) e kishte zakon të vizitojë të sëmurët dhe të shoqërojë xhenazet e varrimit, t’i hipë gomarit e madje edhe t’i pranojë ftesat e robërve. Husejni thotë se… babai i tij kishte thënë se kur Pejgamberi (s.a.v.) erdhi në shtëpi, ai kohëqëndrimin e vet e kishte ndarë …

Lexo më shumë »

Agjërimi vullnetar i Pejgamberit (s.a.v.)

Enes ibn Malikun e kishin lutur që të vlerësojë agjërimin e Pejgamberit (s.a.v.). Ai u përgjigj se gjatë muajve të caktuar, Pejgamberi (s.a.v.) e zgjaste aq shumë agjërimin e tij, saqë njerëzit mendonin se nuk do ta ndërpresë kurrë, ndërkaq në muajt e tjerë, e ndërpriste aq shumë agjërimin, saqë të tjerët mendonin se …

Lexo më shumë »