Shtëpia / Kreont (page 3)

Kreont

Konflikt ne luginen e milingonave

Milingonat janë në kërkim të një jete të ndershme, të lumtur dhe të drejtë… Por, ato përplasen me një aktualitet të hidhur, shtypje, margjinalizim dhe persekutim. Ngaqë s’kanë ç’të bëjnë tjetër, orvaten të bashkëjetojnë me këto probleme. Pas disa orvatjeve dhe tentativave, të gjithë milingonat pajtohen se s’ka mbetur rrugë …

Lexo më shumë »

Kur’ani dhe teoria e Ajnshtajnit

Me të vërtetë Allahu i Madhërishëm është mbi kohën dhe hapësirën. Krijesave të veta ua ka caktuar kohën, ndërsa Ai është mbi të gjithë kohërat. Gjithçka që ka të bëjë me diturinë e Tij veçmë ka ndodhur. Kur’ani në dy vende flet për shkurtimin e kohës: “Atje ngjiten engjujt dhe …

Lexo më shumë »

Agjërimi në mikroskopin e mendjes

Shumë nga dijetarët e ndryshëm, mjekët dhe filozofët e kanë lodhur mendjen e tyre për qëllimet kryesore dhe vlerat e agjërimit. Mirëpo rezultatet e tyre nuk ishin vetëm se disa nga vlerat e mëdha të agjërimit, që tashmë s’janë larg atyre që ndjekin me kujdes arritjet e fundit të mjekësisë …

Lexo më shumë »

Shkencetaret vertetojne ekzistencen e shpirtit

Shkencëtarët e mirënjohur të fizikës kuantike, doktori amerikanë Stuart Hameroff dhe psikiatri britanik, Ser Ro ger Penrose, thonë se tashmë mund ta vërtetojnë ekzistencën e shpirtit. Dy ekspertë janë autorët të teorisë së re kuantike të vetëdijes, sipas së cilës shpirtrat tanë përfshihen në struktura të veçanta të quajtur mikrotubula, …

Lexo më shumë »

Ademi dhe Havaja

Shkenca thotë se Ademi dhe Havaja kanë ekzistuar… Islami i mëson njerëzit që t’i trajtojnë prindërit me respekt dhe dashamirësi. Për këtë arsye, t’i kujtosh ata dhe t’i lutesh Allahut që t’i mëshirojë dhe t’u sjellë paqe janë shenja nderimi dhe respektimi ndaj tyre. Një nderim i tillë është më …

Lexo më shumë »

Kerkoni falje ne veshin e djathte

Bazuar në studimet që janë bërë dhe janë publikuar në Revistën Hormonet dhe Sjellja (Journal Hormones and Behaviour) , nëse dëshironi ti kërkoni falje ndokuj, ju do keni më shumë mundësi të fitoni faljen nëse ju shprehni fajalët e të kërkuarit falje në veshin e djathtë të personit! Me sa …

Lexo më shumë »