Kreont

Njeriu nga Balta

Në Kur’an, Allahu zbulon se krijimi i njeriut është një mrekulli. Njeriu i parë është krijuar nga Allahu me formësimin e baltëës në formën e njeriut dhe fryrjen e një shpirti në të: Kur Zoti yt u tha engjëjve: “Unë po krijoi një njeri nga balta, dhe kur ta kem …

Lexo më shumë »

Ndarja e qiejve dhe e tokes

Nje prej ajeteve qe ben fjale per krijimin e qiejve eshte edhe ajeti i meposhtem:”A nuk e dine jobesimtaret se qiejte dhe toka ishin te ngjitura,e Ne i ndame ato te dyja dhe ujin e beme baze te jetes se c’do gjeje.Perse nuk besojne pra?”(El Enbija 30) Fjala ”retk”,e perkthyer …

Lexo më shumë »

Gjinia e femijes

Deri fare pak kohë më parë, mendohej se gjinia e fëmijës përcaktohej nga qelizat e nënës. Ose të paktën, besohej se gjinia përcaktohej nga qelizat e nënës dhe babait bashkë. Por ne jemi informuar ndryshe në Kur’an ku citohet se mashkulli apo femra krijohet nga “një pikë farë që hidhet”. …

Lexo më shumë »

Avullimi në Kur’an

Le t’a sqarojmë në fillim çka është Avullimi poashtu edhe një shembull: Avulli është gaz, i cili në përgjithësi është ende në kontakt me fazën e lëngshme dhe atë të ngurrtë, i cili nga sublimimi ose avullimi del në sipërfaqe. Nëse nuk paraqitet ndonjë pengesë, formohet një baraspeshë dinamike tek …

Lexo më shumë »

Kur’ani nuk eshte ndryshuar asnjehere

  Rezultatet hulumtuese përgjatë dhjetë vjetësh të ish-kryetarit të Dijanetit të Turqisë, në krahasimin e kopjeve të tashme me dorëshkrimet e para, ka treguar se as edhe një shkronjë e këtij libri qiellor nuk ka ndryshuar që prej fillimit të shpalljes e deri tash.Tajjar Altëkulaç, ish-kryetar i Dijanetit, këtë hulumtim …

Lexo më shumë »

Mishi i Derrit

  Derri është një kafshë që ushqehet me gjëra të pista (të fëlliqta), ndaj dhe sistemi limfatik i tij gjithnjë është në veprim.Te njerëzit që vazhdimisht ushqehen me mish derri, paraqiten sëmundje formash të ndryshme alergjike dhe ënjtje indesh.Fakti se derrat janë kafshë të papastra (të ndyta), e në veçanti …

Lexo më shumë »

Era e gojës së agjëruesit

Era e gojës së agjëruesit Profeti alejhi selam thotë: “Pasha atë që në dorën e tij është shpirti i Muhamedit, era e gojës së agjëruesit është më e dashur për Allahun se era e miskut” E transmeton Buhariu dhe Muslimi. Kjo erë shfaqet te agjëruesi pas mesit të ditës pasi …

Lexo më shumë »

DHIKRI I MENGJESIT DHE I MBREMJES

اَلْحَمْدُ ِللهِ وَحْدَهُ، وَالصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ عَلَى مَنْ لاَ نَِبَّي بَعْدَهُ Elhamdu lil-ahi vahdeh, ves-salatu ves-selamu ala men la nebijje baّdeh. Falënderimi i takon vetëm All-llahut, mëshira dhe shpëtimi (i All-llahut) qofshin mbi atë pas të cilit s`ka më Pejgamber, Muhammedin (s.a.v.s.). Transmetohet nga Enesi se Pejgamberi (s.a.v.s.) ka thënë: “Të …

Lexo më shumë »

NASA: Dielli do te lind nga perendimi

Sipas shkrimit të medieve ndërkombëtare, të cilat i referohen burimeve të Agjencisë Kozmike Amerikane NASA, nuk është larg dita kur Dielli do të lind nga Perëndimi në vend se nga Lindja. “ Daily Mail” dhe „ Huffington post“ raportuan për të dhënat serioze dhe faktike shkencore që ka NASA dhe …

Lexo më shumë »

Mbuloni enët tuaja dhe vini tapa në shishe

I Dërguari i Allahut, lavdërimi dhe paqja e Zotit qoftë mbi të, ka thënë “Mbuloni enët tuaja dhe vini tapa në shishe, sepse gjatë vitit është një natë kur lëshohen sëmundjet ngjitëse dhe ndalen në çdo enë të pambuluar.” Këtë hadith e shënon Muslimi. Mjekësia moderne ka vërtetuar se Profeti, …

Lexo më shumë »