Shtëpia / Kreont (page 2)

Kreont

LLOGARITENI VETEN PARA SE TU LLOGARISIN TE TJERET

Pervetesoni mire zakonin e vetanalizes.Ben Franklin e quante kete strategjine me te rendesishme per efekshmerine personale.Shpenzoni 10 minuta cdo mbremje perpara se te flini,per nje vetanalize.Mendoni per gjerat qe keni bere gjate dites dhe veprimet e keqija qe mund te keni bere, te cilat duhet ti ndryshoni, ne menyre qe …

Lexo më shumë »

Mrekulli numerike të Kur’anit

Në shumë ajete kuranore janë përmendur edhe fazat e krijimit të njeriut. Për këtë le të marrim për shembull ajetin kuranor të mëposhtëm: “Ne e kemi krijuar njeriun nga toka. Pataj e bëmë pikë (nutfetun) në një vend të sigurtë (në mitrën e nënës). Pastaj e shndërruam pikën në alek, …

Lexo më shumë »

Mrekullia e Hekurit

Hekuri është një nga elementet e përmendura në Kuran. Në suren El Hadid, d.m.th. në suren e Hekurit thuhet: Ne e kemi zbritur hekurin, në të cilin ka forcë të madhe dhe dobi për njerëzit…„ (El Hadid 25) Fjala “zbritëm poshtë” e përdorur veçanërisht për hekurin në këtë ajet, mund …

Lexo më shumë »

Për buzëqeshjen

A dëshiron të jetosh një jetë të qetë dhe të gjatë? Ekziston një metodë shumë e thjeshtë dhe falas. Ajo është buzëqeshja. Në një studim shkencor bashkëkohor është konstatuar se buzëqeshja ka një ndikim shumë më të madh se ç’është parashikuar. Revista “Shkencat psikologjike” ka publikuar një studim lidhur me …

Lexo më shumë »

Relativiteti i kohës dhe Relativiteti i fatit

  Çdo gjë që është përmendur më lart demonstron se “hapësira tredimensionale” nuk ekziston në realitet, që është paragjykim i bazuar krejtësisht në perceptime dhe që njeriu tërë jetën e jeton në këtë “mosekzistim të hapësirës”. Që të pohohet e kundërta duhet që të mbajmë besimet paragjykuese larg nga arsyeja …

Lexo më shumë »

Cfare ben skifteri kur i mbush 40 vjet

  Skifteri mund të jetojë deri në 70 vite, por për të arritur këtë moshë i duhet të marrë një vendim shumë të vështirë, çfarë duhet të bëjë ? – Kur të arrin moshën dyzet vjeçare, thonjtë e humbin fleksibilitetin e tyre dhe kështu i vështirësohet kapja e gjahut, gjë …

Lexo më shumë »

Farmacia e Allahut te Madherishem

“All-llahu është i Gjithdijshëm, i Urtë.” (Kur’an) Një karrotë e prerë (i.e. një thelë karrote) duket sikurse syri njerëzor. Bebëza, irida dhe linjat rrezatuese duken tamam si të syrit njerëzor… dhe PO, sot shkenca tregon se karrotat e përmirësojnë shumë qarkullimin e gjakut dhe funksionimin e syve. Një domate ka …

Lexo më shumë »

Mrekullite e Kur’anit/Retorika ne Kur’an

Nëse duam të hulumtojmë mrekullinë e Kur’anit dhe retorikën e tij, ne duhet t’i përcjellim fjalët, përmbajtjet më precize të Kur’anit. Kur Kur’ani përshkruan diçka, përshkrimi i tij është shumë preciz dhe shumë i saktë. Aty nuk do të gjesh shkronja të tepërta e as fjalë sinonime. Të pasakta janë …

Lexo më shumë »