Shtëpia / Kreont (page 8)

Kreont

Mbreti i Krishter qe pranoi Islamin

Ashtu siç rritej numri i ithtareve te te Derguarit, gjithashtu shtoheshin edhe armiqte e muslimaneve dhe beheshin gjithnje e me te eger. Ata, pa asnje ngurim iu kthyhen cdo metodete tortures qe mund ta mendonin, i rrihnin viktimat e tyre, i linin pa ushqim, i digjnin ne reren e nxehte …

Lexo më shumë »

Jeta e Profetit Ibrahim a.s

Para afër katër mije vjetësh, në qytetin Sumer Ur, ne luginën e lumit Eufrat, jetonte një djalë që quhej Ibrahim. Ne fillim banoret e Urit e adhuronin Zotin mirepo me kalimin e kohes, ata e harruan fene e tyre te vertete dhe filluan te adhurojne idhujt e ndryshem, skulpturat e …

Lexo më shumë »