enes likaj

Milingona dhe Mjalti

Rrugës duke ecur milingona pa një copë mjalti. U ndal, e provoi dhe deshi të vazhdoj rrugën, mirëpo shija e ëmbël e mjaltit i pëlqeu aq shumë sa që vendosi të kthehej dhe të merrte edhe pakë. Përsëri deshi të vazhdoj, por ëmbëlsia e mjaltit e ktheu prapë, e kësaj …

Lexo më shumë »

Xhamia e Plumbit ndër 50 më të bukurat e botës

Xhamia e Plumbit është një monument kulture i kategorisë së parë në Shkodër. Xhamia e Mehmet Pashë Bushatit ose Xhamia e Plumbit u ndërtua në vitin 1773-1774 nga Mehmet Pashë Bushati (Plaku), themeluesi i familjes së njohur të Bushatllinjve të Shkodrës. Kjo xhami është një nga ndërtesat më të vjetra …

Lexo më shumë »

SI T’IA MESOESH FENE FEMIJEVE TE TU

Kur të krehësh fëmijën tend, tregoi atij se këtë gjë e bën, sepse Profeti alejhi selam ka urdhëruar për mirëmbajtjen e flokëve. Kur të parfumosësh fëmijën tënd, tregoi atij se këtë gjë e bën, sepse Profeti alejhi selam e pëlqente parfumosjen me erë të mirë. Kur të dërgosh në shkollë fëmijën tend, tregoi atij se këtë gjë …

Lexo më shumë »

272 Kuriozitete Islame

• Gjatë kohës së hajdit dhe nifasit gruas i ndalohet: namazi, prekja e Kur’anit, qëndrimi në xhami dhe marrëdhëniet intime me bashkëshortin, • Melekët ndërrohen në kohën e namazit të sabahut dhe të ikindisë, • Pejgamberi i pare i cili do të vishet në Ditën e Gjykimit është Ibrahimi a.s., …

Lexo më shumë »

Jeta pa moral nuk ka vlerë

Rrëfehet se një i ri me biçikletën e tij u përplas me një plakë dhe në vend se t’i kërkon falje plakës dhe t’i ndihmon të ngritët, ai filloi të qeshet!! Pastaj vazhdoi rrugën e tij, mirëpo plaka e thirri duke i thënë: – Ra diçka nga ti në tokë!! …

Lexo më shumë »

Ramazani dhe gruaja muslimane

”O ju që keni besuar ju është bërë juve obligim agjërimi (i muajit të Ramazanit)sikur që ishte obligim edhe i atyre që ishin para jush, kështu që të bëheni të devotshëm” (El-Bekare 183). Nuk ka dyshim se ky ymet (muslimanët) janë nderuar me ardhjen e një muaji në të cilin …

Lexo më shumë »

Namazi i plakut dhe të riut

Ishim duke falur namazin e xhumasë. Në të djathtën time ishte një plak, ndërsa në të djathtën e tij ishte një vend bosh sa për një person. Kur u ngritëm për të falur farzin, plaku u kthye dhe iu drejtua një djaloshi 14-15 vjeçar i cili ndodhej prapa vendit bosh: …

Lexo më shumë »

Shko, fale namazin edhe për mua.

Një njeri kishte zakon t’i thotë të birit … – Shko në xhami, fale namazin për vete dhe për mua. Dhe miqve të tij u thoshte: – Mua nuk më duhet të shkojnë në xhami. E kam edukuar të birin që ai të shkon çdo ditë. Kjo më mjafton mua. …

Lexo më shumë »