Fizikanti anglez Stephen Hawking braktis ateizmin

stephen

Fizikanti dhe kozmologu anglez, Stephen Hawking, pas një qëndrimi shumëvjeccar ateist ka ndryshuar mendjen. Ai ka befasuar komunitetin shkencor javën e kaluar, kur ai njoftoi gjatë një fjalimi në Universitetin e Kembrixhit ku ai besonte se në të vërtetë pas krijimit të universit ishte një formë e inteligjencës.

Duke e prezantuar veten para studentëve në Universitetin e Kembrixhit, shkenctari me famë botërore Haëking deklaroi se vitet e tij të hulumtimit mbi krijimin e kozmosit e kanë udhëhequr atë për të veçuar një faktor të çuditshëm shkencor, për të cilin ai thotë se është në shumë mënyra në kundërshtim me ligjet universale të fizikës, shkruan gazeta impakt .

Ky fenomen i çuditshëm të cilin ai e quan “faktori Perëndia”, ka qenë në origjinën e procesit të krijimit dhe duhet të ketë luajtur një rol të madh në përcaktimin e formës aktuale të Universit.

Megjithatë, thëniet e tij të mëparshme kanë sugjeruar se ai nuk besonte në Zot. Në leksionin e tij, Hawking i ka thënë audiencës së tij Pra, nëse ju e gjeni veten të bllokuar në një vrimë të zezë, ka ende shpresë për ju. Ndoshta një ditë Krijuesi i lartë do të shkaktojë një ndryshim të forcës të paçmueshme të vrimës së zezë, dhe do t’iu lirojë ju

Postimi i radhës

Amerikanja që u përgëzua nga tubimi i Donald Trump

Amerikanja me mbulesë, Rose Hamid , e cila u largua nga tubimi parazgjedhor pak ditë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *