6 – Poezi për nënën

O moj nane nanezë
Punëtore e mirëzë
Më je kaq e dashurë
O moj gojëmjaltëzë

Buzagaz e fitirndritur
U bë koh që më ke pritur
Në havlli të ulemi
Si ngahera të mblidhemi

Nasijatet s’mi kurseve
Që prej ditës që më leve
Më mësove me lezete me ndere
Derisa dola prej dere

Më thoje fol me terbije
Se ashtu të ka hije
Ki kujdes burr e fëmi
Hë të pastë nana ti

Kurrë s’më le pas dore
Si ajo bletëza punëtore
U kujdese pa pushim
E kurrë s’kërkove shpërblim

Nana ime Muslimane
Namazlie si dardane
Allahu të ruajt në Ahiret
Ti moj nane më qofsh në Xhenet

Moj nane të ma bësh hallall
Që të kam lënë me kaq shum mall
Kahera më ke qenë durimtare
Sevap të qoftë moj manare

Me lejen e Zotit do të vi
Të të puth në ballë ti
Nanë e bij të falemi
Se te Ai do kthehemi

Nane moj më jep urat
Se pa të un jam e ngrat
Me kollaj të shkoj Sirat
Bashkë në Xhenet të jemi rehat

Postimi i radhës

Milingona dhe Mjalti

Rrugës duke ecur milingona pa një copë mjalti. U ndal, e provoi dhe deshi të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *