5 – Haxhi (Poezi)

Haxhi eshte shtylla e Islamit
Obligim per ate qe ka mundesi
Ibadet qe ndikon ne rritjen e imanit
e pamatshme eshte vlera e tij

Gjith besimtaret anembane
udhetojne per ne Meke
zerat ngazellues degjohen:
Lebbejk – Allahumme -Lebbejk

Kur syte takohen me Qaben
zemrat mbushen me lumturi
Kur njeriu e kryen Haxhin
me sinqeritet dhe perpikmeri
Ai arrin ta kenaqe Zotin e Tij

O ju haxhinj
qe Allahu iu ka mundesuar kete miresi
perpiquni qe ritet t’i plotesoni
me frike, shprese dhe dashuri
qe Allahu t’ua pranoje me siguri

Meqe ndodheni ne vendin e shenjte
Aty ku duate jane te pranuara
nje dua te bukur per muslimanet anembane béni
qe zemrat e tyre te jene te udhezuara

Dhe per ne selefite
ndjekesit e sunnetit
Lutjuni Allahut
te na bej prej
banoreve te Xhenetit!

Postimi i radhës

Milingona dhe Mjalti

Rrugës duke ecur milingona pa një copë mjalti. U ndal, e provoi dhe deshi të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *