4 – Namazi (poezi)

Namazi eshte shtylla kryesore e fese
veper qe ngre gradat ne xhennet

E para veper ku robi jep llogari
ne diten e gjykimit
vepra me e mire
per sa i perket shperblimit

Pastrimi nga hipokrizia,
shirku dhe mosbesimi
pengesa me e mire nga
veprat e keqija dhe imoraliteti

Namazi eshte drite per besimtaret
ne dunja ne varr dhe sirat
dhe ne diten e gjykimit
namazi eshte shkak
per ngritjen e besimit

Allahu ia ka obliguar
namazin besimtarit
eshte nga miresite e Allahut
nga bujaria dhe mencuria e Tij
eshte lidhja shpirterore midis njeriut
dhe Zotit te tij

Namazi eshte argument
per iman dhe islam
sjell furnizim,
largon varferine
dhe per shume semundje
eshte sherim!

Postimi i radhës

Milingona dhe Mjalti

Rrugës duke ecur milingona pa një copë mjalti. U ndal, e provoi dhe deshi të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *