4 – Festa e Bajramit

Dita e Kurban Bajramit,
nje dite e gezuar,
Ne keto dite,
atmosfera festive
eshte krijuar.

Gjithe muslimanet festojne,
kurbanin e prejne
me emrin e Allahut,
Allahu eshte me i Madhi,
feste e madhe, feste Bajrami.

Me gezim te madh
pjeset i shperndajne,
te afermit, komshijte,
jetimet, te varferit,
Te gjithe tok bashkohen
ndajne me ne gezimin,
humaniteti shtohet.

Ne diten e bajramit ne veçanti,
urohen te afermit,
vellezerit e motrat
ne pergjithesi.
Ekziston kudo gjalleri.

Gezim per muslimanin,
feston Kurban Bajramin,
te gjithe urojne,
luten qe Zoti
kurbanin ta pranoje,
gjynafet tona te na i pastroje.

Bajrami èshte feste
ku humaniteti èshte shtuar,
I pasuri, te varfrin
nuk e ka harruar,
me zemergjeresi,
me mikpritje
te gjithe te gostisin
me gjithe te mirat
qe pergatisin.

Ne Festen e Bajramit
bashkarisht festojme
lus Zotin qe
veprat tona te na i pranoje,
besimin te na e shtoje,
begati te na dhuroje,
ne rrugen e drejte te selefeve
te na udhezoje
qe fene sa me mire
ta praktikojme!

Postimi i radhës

Milingona dhe Mjalti

Rrugës duke ecur milingona pa një copë mjalti. U ndal, e provoi dhe deshi të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *