46 – SENDET E GJETURA

›  1111.  Ubej Ibn Kab r.a. tregon: “Gjeta një qese me një qind dinarë brenda, kështu që shkova te Pejgamberi a.s. (dhe i tregova). Ai më tha: “Njoftoje ndër njerëz një vit.” Kështu bëra, por askush nuk erdhi ta kërkojë, kështu që shkova përsëri te Pejgamberi a.s. dhe ai përsëri më tha: “Njoftoje ndër njerëz (edhe për) një vit.” Kështu bëra, por askush nuk erdhi ta kërkojë. Pastaj kur shkova për herë të tretë, ai më tha: “Mbaje qesen dhe rripin me të cilin është lidhur dhe numëroji paratë që ka brenda, pastaj, në qoftë se vjen ai që e ka humbur, jepja atij, në të kundërt përdori ato.” (2426)
›  1112.  Ebu Hurejra r.a. tregon se Pejgamberi a.s. ka thënë:
“Nganjëherë kur kthehem në shtëpi dhe gjej ndonjë kokërr hurmë që ka rënë mbi shtrat, e marr që ta ha, por kam frikë se mos është nga sadakatë, kështu që e hedh.” (2432)

Postimi i radhës

Milingona dhe Mjalti

Rrugës duke ecur milingona pa një copë mjalti. U ndal, e provoi dhe deshi të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *