104. HUMEZE

El Humeze (mekase) 9 ajete

Me emrin e Allahut,

të Gjithëmëshirshmit, Mëshiruesit!

  1. Mjerë për atë që ofendon e përqesh,
  2. i cili ka mbledhur pasuri dhe e ruan, që të mos i pakësohet.
  3. Ai mendon se pasuria e tij do ta bëjë të përjetshëm.
  4. Jo, të mos mendojë ashtu! Se ai patjetër do të flaket në Hutame.
  5. E ku mund ta dish ti se ç’është Hutame?!
  6. Është zjarri i Allahut, i ndezur fort,
  7. që depërton deri në zemër.
  8. Ai i mbyll ata, ua zë frymën.
  9. Ndërsa ata do të jenë të lidhur në pranga të njëpasnjëshme.

 

Postimi i radhës

114. EL NAS

En Nas (mekase) 6 ajete Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshiruesit! Thuaj: “Mbështetem te …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *