Mrekullia në djersë

Water drops on the skin

Shkencetari musliman, Prof.Dr.Abdul Basit Sejjid Muhamed, hulumtues ne qendren Kombetare per kerkime ne Egjipt, arriti te marre vertetimin e shpikjes se tij ne vitin 1993, pasi pergatiti nje ilac per mjekimin e kataraktit te syve.Katarakti eshte reja apo perdja, qe formohet ne lenten kristaline te syrit.Ajo zhvillohet gradualisht, duke shkaktuar renie te shikimit dhe nese nuk trajtohet, mund te shkaktoje verbim.Autori i ketij zbulimi tregon, se burimi i frymezimit ishte Kurani i shenjte.Nje dite pas namazit te sabahut ai po lexonte suren “Jusuf” dhe kishte medituar mbi ajetet e meposhteme ku permendet verbimi i Jakubit a.s, dhe me pas sherimi i tij:

”Ju shkoni me kete kemishen time dhe hidhjani babait tim ne fytyre e atij do t’i kthehet shikimi,pastaj ejani tek une me tere familjen time”.  (Jusuf:93).

E kur erdhi myzhdexhiu,ia vuri ate(kemishen) mbi fytyre te tij,atij iu kthye shikimi dhe tha:A nuk ju thashe se une di nga Allahu ate qe ju nuk e dini ?  (Jusuf:96).

Autori thote:”Isha i bindur se kjo ishte mrekulli, te cilen Allahu ia dhuroi Juufit a.s, dhe e dija se krahas dobise shpirterore, kishte edhe dobi materiale, te cilen mund ta arrija ne studim.Duke qene plotesisht i bindur se gjithcka qe tregohet ne Kuran eshte e vertete, fillova kerkimin derisa Allahu me udhezoi ne zbulimin e kesaj mrekullie”.Por valle cfare kishte ne kemishen e Jusufit a.s qe ia ktheu shikimin babait te tij ? Autori tha, se nuk u shkoi mendja askund tjeter, pervecse tek djersa.Me pas ai beri nje varg provash tek lepujt dhe rezultatet ishin pozitive.Me ane te kirugjise moren pjese te perdes nga kristalini i njeriut, i futen ne djerse dhe ajo filloi te shperbehet gradualisht.Gjithashtu u zbulua, se substanca pergjegjese per kete ishte guanidina dhe me pas arriten te prodhonin ilacin.”Me vone,-thote autori-mjekova 250 paciente, duke u rekomanduar ilacin dy here ne dite per dy jave dhe kur arrita sukses ne me shume se 90 % te rasteve, thashe me vete : Kjo eshte nje mrekulli nga mrekullite e Kuranit.

Postimi i radhës

Sexhdeja ndaj Zotit e mbron njeriun nga Kanceri

Sipas analizës së bërë nga Instituti Kombëtar i Teknologjisë Laserike në Kajro të Egjiptit, sexhdeja …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *