Kopja e Kur’anit e gjetur në Britani mendohet të ketë qenë e Ebu Bekrit

koran-birmingham-600x370

Një kopje e lashtë e Kuranit që është gjetur në Universitetin e Birmingham ka gjasa se i përket Ebu Bekrit, një prej muslimanëve të parë, dhe shokut më të mirë të Profetit Muhamed a.s.
Analiza me Radiokarbon, e kryer në muajin korrik, ka zbuluar se ato janë fragmente datojnë 1,370 vite më parë, duke duke rritur mundësinë që kjo të jetë kopja më e vjetër e librit të shenjtë.
Jamal bin Huwareib, Drejtor Menaxhues i Fondacionit nga Emiratet e Bashkuara Arabe, ka sugjeruar se një dokument i tillë ishte në posedim nga një numër shumë i vogël i njerëzve – e më së shumti ka mundësi të ketë qenë Ebu Bekri.
Ndërsa, analiza e karbonit tregon se “personi i cili në fakt ka shkruar atë mund ta ketë njohur Profetin Muhamed.
Ebu Bekri është personi i parë që ka pranuar islamin, pas familjes së Profetit Muhamed (a.s). Ai shërbeu si një mik dhe këshilltar i besuar për profetin dhe u bë halifi i parë, dhe pushteti i tij zgjati 27 muaj.

Postimi i radhës

Fizikanti anglez Stephen Hawking braktis ateizmin

Fizikanti dhe kozmologu anglez, Stephen Hawking, pas një qëndrimi shumëvjeccar ateist ka ndryshuar mendjen. Ai …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *