2 – Buzëqesh të jesh i lumtur, i gëzuar

Lejoje shkelqimin e buzeqeshjes
t’i dhuroi fytyres tende drite
le te jete ajo lemoshe
qe e dhuron perdite

Buzeqesh..
fytyren tende nuri ta mbuloje
ne dhomezat e shpirtit tend
lumturia te mbizoteroje

Dhuroja njerezve
nje buzeqeshje me embelsi
syno Kenaqesine e Allahut
qe shperblimi tek ty te arrij

Ndiqe shembullin e Profetit
i cili buzeqeshte plot dashuri
e ai ishte i Derguari i Allahut
me te ishte i kenaqur Ai

Nje buzeqeshje
eshte lemoshe-sadaka
i Derguari i Allahut
keshtu urdheroi e tha

Nje buzeqeshje
eshte thesar me miresi
dhuroja me sinqeritet
kujtdo qe njeh ti

Nje buzeqeshje
eshte dhurate e cmuar
buzeqesh..
te jesh i lumtur, i gezuar!

Postimi i radhës

Milingona dhe Mjalti

Rrugës duke ecur milingona pa një copë mjalti. U ndal, e provoi dhe deshi të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *