10 – O robërit e Allahut pendohuni

Allahu i Madheruar na ka urdheruar
te strehoemi ne deren e Teubes
duke qene te penduar

Shpeshhere njeriu
ne rrjeten e mekateve ngaterrohet
por per kete s’duhet te demoralizohet

Duhet te kujtoje se
Allahu eshte Meshirues
por mos te harroje
se Ai eshte dhe Ndeshkues

Megjithate Meshira e Allahut
e tejkalon Zemerimin e Tij
prandaj o njerez
kthehuni te penduar tek Ai

O Robi i Allahut qe shume ke gabuar
A s’ka ardhur koha per t’u penduar
Kujto se vdekja nje dite do te vij
mos shko pas gjynaheve perseri

Thuaj ‘stop’ mekateve
mos gabo perseri
Pendohu tek Allahu
se kthimi eshte tek Ai

Duhet ta kesh frik Allahu
O Njeri gjynahqar
se Ai eshte Ndeshkues i Ashper
ben mir te fillosh me istigfar

Dije se Pendesa
Allahun e gezon
A ka gje me te vlefshme
se kur Kenaqesine e Allahut fiton?!

Mjafton te mendosh pak
se vlera e Teubes eshte e madhe
te keqijat shenderrohen ne te mira
gjithashtu gabimet falen

Kujto se kur t’i i kthehesh Allahut
gjynahet e tua shkaktojn turp para Tij
ndersa dhembshuria dhe lotet
jane te pranuara tek Meshiruesi

Shpeshhere te penduarit
i zvendesojn veprat e keqia me adhurime
aq sa ndoshta shejtani thote:
Ah i mjeri une,
sikur mos t’i kisha futur ne gabime

Perpara se te mbyllet regjistri i veprave te tua
nxito drejt Portes se Teubes
Kthehu tek Zoti i Vertet
me nje pendim te sinqert
duke shpresuar shperblimet ne Xhenet!

Postimi i radhës

Milingona dhe Mjalti

Rrugës duke ecur milingona pa një copë mjalti. U ndal, e provoi dhe deshi të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *