Të keqen ktheje me të mirë

Allahu i Lartesuar thote: “Të keqen ktheje me të mirë e atëherë armiku yt do të të bëhet menjëherë mik i ngushtë.” [Fusilet 34].

Muavija thoshte: “Ne kohen e injorances, takohesha me njerez që e tepronin duke me share, e une ua ktheja me butesi. Me vone shihja se si ktheheshin miq te ngushte, nese u kerkoja ndihme me ndihmonin. Butesia, nuk e ul prestigjin e te urtit dhe nuk i shton vecse dinjitetin.

Gjithashtu thoshte: “Njeriu nuk arrin shkallet e njerezve te mencur derisa urtesia e tij te mund injorancen dhe durimi i tij te mund epshin.”

[El Bidaje uen Nihaje 8/136].

The post Të keqen ktheje me të mirë appeared first on www.xhamiambret.com.

Source: xhamia mbret

Postimi i radhës

Milingona dhe Mjalti

Rrugës duke ecur milingona pa një copë mjalti. U ndal, e provoi dhe deshi të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *