Pse mos fryj në enë ?

Man-Drinking-Cafe2Go

Pejgamberi salallahu alejhi ve selem ka thënë: ”Mos merrni frymë në enë dhe mos fryeni në të.” (Transmeton Ebu Davudi)

Shumë njerëz habiten kur e dëgjojnë këtë hadith, por dëgjoni zbulumin e ri në të cilin thuhet se: Në trupin e njeriut gjegjësisht në fyt qëndron një lloj bakterje shoqëruese e cila edhe pse është bakterje ndihmon trupin për mbrojtje nga disa sëmundje. Kur njeriu fryen mbi ushqim apo pije, bakterja del me fryerje dhe në kontakt me ajrin e nxehtë të ushqimit dhe pijes shndërrohet në bakterje kancerogjene. Kështu si e dëmshme përfundon në ushqim apo pije dhe përmes saj kthehet pësëri në organizëm, por këtë herë jo si mik por si armik.

Subhanallah! Muhamedi alejhi selam para 1400 viteve ka treguar për një gjë të tillë. I Lartësuar qoftë Allahu që ka bërë shembuj të shumtë logjik për njerëzit që kuptojnë!!!

Postimi i radhës

Sexhdeja ndaj Zotit e mbron njeriun nga Kanceri

Sipas analizës së bërë nga Instituti Kombëtar i Teknologjisë Laserike në Kajro të Egjiptit, sexhdeja …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *