4 – Takimi me Allahun

Nje takim madheshtor
ne nje dite te premtuar
mes eulijave te Allahut
dhe Allahut te lartesuar

Ajo eshte Jeumul-Mezid
dita e shtimit (te shperblimit)
per banoret e Xhenetit
shperblim pas fitimit

“O banore te Xhenetit!”
nje thirres therret
shpejtoni ne takim
se i Gjithfuqishmi po iu pret

“Degjuam dhe nenshtrohemi”
pergjigjen ata
mblidhen se bashku
e shkojne ne vendet e caktuara

Shfaqen shtresa prej nuri
me flori e margaritar
ku ulen sipas gradave
ne shtresa me gur te cmuar

Ashtu te permalluar
presin me padurim
e kane enderruar
qe ne dunja kete takim

Derisa nje drite e forte
kaplon gjithe Xhenetin
ata ngritin kokat
e shohin te Gjithfuqishmin

Shohin te Gjithfuqishmin
qe ka ardhur nga lart e i ka nderuar
dhe zemrat e tyre
i ka lumturuar

Freskohen syte e tyre
me nje shikim
ne Fytyren Fisnike te Allahut
veshtrojne me gezim

Lum ai qe do marre pjese
ne ate takim
fytyra do i shkelqeje
e ne zemer do ndjeje gezim

Ne ate takim madheshtor
ne ate dite te premtuar
ku bisedojne te gezuar
me Allahun e lartesuar

Paramendo veten
ne mesin e atyre
Allahu te befte mua dhe ty
nje prej tyre..!

Postimi i radhës

Milingona dhe Mjalti

Rrugës duke ecur milingona pa një copë mjalti. U ndal, e provoi dhe deshi të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *