Mos e lër mërzitjen të të pushtojë

Mos e lër merzitjen te te pushtoje
se veç lulja e zeze ne jeten tende do te agoje
Vertet ndjenjat e vyshkura do te çelin
dhe lulen e gezimit nga zemra ta nxjerrin

Por ti me ilaçin e buzeqeshjes luftoji
dhe qe ne fillim parandaloji

Se kur rri i merzitur nuk fiton
perkundrazi veten e shkaterron
dhe te tjeret i trishton
ndersa Shejtanin, armikun tend e gezon

Kur kohen i merzitur e kalon
jeta jote kot shkon
dhe pa dobi perlat e kohes i harxhon
merzia ty pak nga pak te shkaterron

O njeri, a per dunjane merzitesh
kur ti e din shume mire qe ajo
me problemet dhe ngaterresat e saj
te mashtron. Pse nuk tregohesh
i mençur, shiko anen pozitive te gjerave
mos mendo shume per te ardhmen
e as per te kaluaren,qe nuk kthehet me
Mendo se ALLAHU te ka begatuar
me Islamin, driten e jetes
dhe se te ka nderuar me Selefizmin
Pishtarin udhezues drejt rrugeve te lumturise!

Postimi i radhës

Milingona dhe Mjalti

Rrugës duke ecur milingona pa një copë mjalti. U ndal, e provoi dhe deshi të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *