5 – Mos harro… !

Mos harro…
Se Allahu eshte lart mbi Arsh
Ai te vezhgon dhe ne fshehtesi
ndaj largoju mekateve e frikesoju Atij
edhe kur je ne vetmi
 
 
Mos harro…
Se Zoti te krijoi per nje qellim
qe ti ta adhurosh Ate te Lartesuarin
ndaj kujdes se mos qellimin s’e arrin
e te behesh pastaj nga te deshperuarit
 
 
Mos harro…
Se jeta e dunjase eshte kalimtare
dhe ti je ne udhetim
mos te te hutoje stacioni i dunjase
se jeta e kesaj bote eshte vec loje e defrim
 
 
Mos harro…
Se karvani i njerezve ecen perpara
te mencur e te mashtruar jane ne udhetim
kush prej tyre pergatitet per udhetim del i fituar
e per secilin qe mashtrohet ka mjerim
 
 
Mos harro…
Se armiqte e tu jane ne gatishmeri
te godasin me humbje kane deshire
luftoje nefsin tend, dunjane e shejtanin
se ti je ne anen e Allahut e Ai do te jape ndihme
 
 
Mos harro…
Se duhet te jetosh sipas Librit te Allahut
dhe Sunnetit te te Derguarit te Tij
te jesh ne Menhexhin e Es Selefus Salih
ne menyre qe te fitosh Kenaqesine e Tij
 
 
Mos harro…
Se jeta mund te te duket e gjate
por nuk eshte ashtu sic mendon ti
ki kujdes t’i frikesohesh Allahut ne cdo kohe
se nuk i dihet vdekjes se kur mund te vije
 
 
Mos harro…
Se Meleku i Vdekjes qe merr shpirtrat
eshte duke pritur urdhrin e Tij
qe te vij e te marr shpirtin edhe ty
qofsh i pergatitur apo ne pakujdesi
 
 
Mos harro…
Se jeta e varrit eshte e frikshme
syri yt eshte mesuar me drite
ndersa varri nga erresira eshte i mbuluar
dhe do jesh i vetem per cdo dite
 
 
Mos harro…
Se Israfili po pret urdhrin e Allahut
qe t’i fryje Surit me furi
e me pas te ndodhe dita e Gjykimit
dhe secili te merret ne llogari
 
 
Mos harro…
Se si do te dalesh para Allahut
si do t’i pergjigjesh kur te marre ne llogari
o robi i Allahut me gjithe keto mekate mbi shpine
valle si do te kthehesh tek Ai?!

Postimi i radhës

Milingona dhe Mjalti

Rrugës duke ecur milingona pa një copë mjalti. U ndal, e provoi dhe deshi të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *