7 – Vizitori i fundit !

Kur akrepat e ores
shenojne kohen e caktuar
Dikush,, nje vizitor
vjen per te te takuar

Valle nga kjo vizite
c’fare eshte duke kerkuar?
A mos do pasurine tende
qe e ke fituar?

Jo, ai s’kerkon
as ar, as pasuri
Por ai, te do ty
ty, e asnjeri

Vizitori i fundit
per ty eshte derguar
Ai vjen me urdhrin
e Allahut te lartesuar

Ai eshte engjelli i vdekjes
qe shpirtin tend kerkon
Eshte vizitori i fundit
qe te viziton

Ai nuk preket
nga e qara me ngasherim
Marrja e shpirtrave
per te eshte detyrim

Kur zemra te pushoje
tik taku te ndaloje
Me urdher te Allahut
rrahjet ti ndaloje

Kur shpirti te shkeputet
prej trupit te largohet
Allahu eshte Ndihmuesi
ndihma prej Tij kerkohet

Kur syte te mos veshtrojne
kur veshet te mos degjojne
Gjuha eshte ndaluar
fjalet jane mbaruar

Kur buza te jete thare
kur zeri te jete shuar
lavderuar qofte Ai
qe na ka krijuar
qe na solli ne dunja
Per ta adhuruar

Sa je ne kete jete
akoma pa u larguar
Pergatitu per viziten
me vizitorin e derguar

Nje jete, Nje mundesi
Nje zgjedhje, Nje fund
Lumturi pergjithmone
Ose vuajtje pafund!

Postimi i radhës

Milingona dhe Mjalti

Rrugës duke ecur milingona pa një copë mjalti. U ndal, e provoi dhe deshi të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *