5 – Vetmohu per Allahun

Vetmohu per Allahun
larg njerezve per pak shko
kujto udhetimin tend
dhe per Ahiretin mendo

Ti je i nevojshem
per Zotin Tend
se Ai eshte drejtuesi yt
ne udhetimin tend

Kujto se do vije dita
qe do largohesh nga kjo dunja
dhe te gjithe do te braktisin
pervec veprave te tua

Gjithe pasuria jote
qe e mblodhe ne dunja
familja dhe femijet
cdo gje ti e le mbrapa

Do te shtrihesh nen dhe
do jesh i vecuar
ne varrin tend i braktisur
dhe i deshperuar

Do ndihesh i vetmuar
dhe atehere do e kuptosh
se shanci jot mbaroi
c’fare punove do fitosh

E kur ti fryhet surit
njerezit nga varret ngrihen te tmerruar
do te dalin perpara Allahut
per t’u gjykuar

Ajo eshte Dita e Premtuar
per te cilen jemi lajmeruar
ku secili do gjykohet
sipas asaj qe ka punuar

Zoti yt eshte mbikeqyresi
qe e sheh punen tende ne dunja
Ai nuk i ben askujt padrejtesi
as sa grimca

Prandaj llogarit vetveten
perpara se te llogaritesh
dhe kujto sa kohe kane kaluar
qe per Allahun s’je vetmuar?

O robi i Allahut
je i nevojshem per Zotin tend
prandaj vetmohu per Allahun
dhe afroju Zotit tend

Ne erresiren e nates
larg njerezise
kthehu tek Allahu
vetmohu per Zotin e gjithesise

Ndjeje gezimin e shpirtit
dhe prehjen e zemres
ne afersine me Allahun
dhe lidhjen me Te
peshperit lutjen ne heshtje
dhe kthehu i perulur
vetem per Te

Drejtoju Atij
qe eshte el-Muxhib
dhe nga Ai kerko
se ata qe i luten
I Lartesuari i do

Me te vertet
Zoti yt eshte bujar
I Bute dhe Meshirues
Ai tregohet i dashur
kur Atij i drejtohesh

Kush ka trokitur
ne deren e Tij
e nuk ia ka hapur?
kush ka kerkuar
e nuk i ka dhene?

Me te vertet
Zoti yt eshte Dhurues
prandaj drejtoju Atij
me më te miren kerkese!

Vetmohu per Allahun
dhe nga Ai kerko
i perulur, ne heshtje dhe i vetmuar
i nevojshem per Zotin tend dhe i penduar
i frikesuar dhe plote shprese
me lot ne sy dhe i permalluar
Allahut duke iu afruar
dhe Xhennetin e Tij duke e shpresuar!

Postimi i radhës

Milingona dhe Mjalti

Rrugës duke ecur milingona pa një copë mjalti. U ndal, e provoi dhe deshi të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *