Shtëpia / Uncategorized (page 5)

Uncategorized

Historia e familjes së Imranit a.s

Pas kushedi sa vitesh e shekujsh, mes Benu Israilëve shfaqet një familje e mirë dhe e ndershme, pasardhës së Jakubit dhe Ibrahimit a.s. Kjo familje ishte ajo e Imranit, e cila ceket dhe në suret e Kuranit. Thotë Zoti i lartësuar në Kuran: “Allahu i zgjodhi Ademin, Nuhun, familjen e …

Lexo më shumë »

Historia e Ademit a.s

Të gjithë lavdet dhe falënderimet ia dedikojmë Zotit të gjithësisë, paqja dhe përshëndetjet më të sinqerta ia dedikojmë profetit Muhamed a.s dhe të gjithë atyre që ndjekin rrugën e tij gjer në Ditën e Shpërblimit. Në rreshtat në vazhdim, ne do të trajtojmë historitë e profetëve të Zotit, histori të …

Lexo më shumë »

Jeta e Profetit Ibrahim a.s

Para afër katër mije vjetësh, në qytetin Sumer Ur, ne luginën e lumit Eufrat, jetonte një djalë që quhej Ibrahim. Ne fillim banoret e Urit e adhuronin Zotin mirepo me kalimin e kohes, ata e harruan fene e tyre te vertete dhe filluan te adhurojne idhujt e ndryshem, skulpturat e …

Lexo më shumë »

9 – Shtegu i lumturisë

Perse ne erresire eshte zhytyr njerzia merzia dhe vuajtjet nuk kane te mbaruar Perse shume prej tyre i ka kap marrezia pikellimi dhe streset, zemrat e tyre kane kapluar Ku valle eshte fshehur lumturia qe s’gjendet as aty ku ka pasuri ku mes te mirash zemra perseri vuan dhe shpirti …

Lexo më shumë »

8 – Në mbrojtjen Tënde të jem

Te lus Ty O Allah ne mbrojtjen Tende te jem se kush ka mbrojtjen Tende shpetimin do te gjej. Se kush ka mbrojtjen Tende ne dynja si ecen keq edhe ne ahiret shperblehet me xhenet. Se kush ka mbrojtjen Tende cdo problemi i gjen zgjidhje ndersa ne Diten e Gjykimit …

Lexo më shumë »

7 – Në errësirën e natës

Ne erresiren e nates ndriçon shpresa per mua, shpresa qe O Allah te me falesh mua. Te ngrej duart lart dhe Ty te drejtohem, E di qe lutja ime nga Ty degjohet. Ul syte e mi, gjynahqarja une me mekatet mbi shpine valle ku do vete un. Une kam gabuar, …

Lexo më shumë »

6 – Poezi për nënën

O moj nane nanezë Punëtore e mirëzë Më je kaq e dashurë O moj gojëmjaltëzë Buzagaz e fitirndritur U bë koh që më ke pritur Në havlli të ulemi Si ngahera të mblidhemi Nasijatet s’mi kurseve Që prej ditës që më leve Më mësove me lezete me ndere Derisa dola …

Lexo më shumë »

5 – Dita e Arafatit

Dita e Arafatit Dita e premtuar ku Allahu nga xhehenemi shume ka per te liruar Ne Arafat haxhinjte mbyllin haxhin e obliguar e disa te tjere ate te deshiruar Gjithsesi O Zot te lutem qe adhurimin haxhinjeve t’ia kesh pranuar te lus Ty o Allah per te na meshiruar Vetem …

Lexo më shumë »

4 – Festa e Bajramit

Dita e Kurban Bajramit, nje dite e gezuar, Ne keto dite, atmosfera festive eshte krijuar. Gjithe muslimanet festojne, kurbanin e prejne me emrin e Allahut, Allahu eshte me i Madhi, feste e madhe, feste Bajrami. Me gezim te madh pjeset i shperndajne, te afermit, komshijte, jetimet, te varferit, Te gjithe …

Lexo më shumë »