Shtëpia / Uncategorized (page 47)

Uncategorized

02-Surah Al-Baqara

In the name of Allah, the Beneficent, the Merciful Alif. Lam. Mim. (1) This is the Scripture whereof there is no doubt, a guidance unto those who ward off (evil). (2) Who believe in the Unseen, and establish worship, and spend of that We have bestowed upon them; (3) And …

Lexo më shumë »

01-Surah Al-Fatiha

In the name of Allah, the Beneficent, the Merciful (1) Praise be to Allah, Lord of the Worlds, (2) The Beneficent, the Merciful. (3) Owner of the Day of Judgment, (4) Thee (alone) we worship; Thee (alone) we ask for help. (5) Show us the straight path, (6) The path …

Lexo më shumë »

SHTATË GRUPET E SHPËTUARA.

Falënderimi i takon Allahut, Zotit të botëve dhe të qiejve. Paqja dhe mëshira e Allahut qofshin mbi Muhamedin, mbi familjen dhe shokët e tij dhe mbi të gjithë ata të cilët i pasojnë ata me të mira, deri në Ditën e Gjykimit.   Do të vijë një ditë kur Allahu …

Lexo më shumë »

Vlera e durimit.

                Thotë All-llahu i Lartësuar: إِنَّمَا يُوَفَّى الصَّابِرُونَ أَجْرَهُمْ بِغَيْرِ حِسَابٍ “Vërtetë ata që janë të durueshëm, do të shpërblehen pa masë.” [ez-Zumer: 10].   Kjo është e përgjithshme për gjitha llojet e durimit; për durimin ndaj caktimeve të dhimbshme të All-llahut; duke …

Lexo më shumë »

VLERA E DITËS SË XHUMA

Dita e xhumasë është ajo ditë për të cilën Pejgamberi, sal-allahu alejhi ue selem, ka thënë: “Dita më e mirë që ka lindur dielli është dita e xhumasë”.   Përgatiti: Irfan Jahiu Ibën Kajimi ,Allahu e mëshiroftë thotë: “Prej udhëzimit të Pejgamberit, sal-allahu alejhi ue selem, ishte madhërimi i kësaj …

Lexo më shumë »