Shtëpia / Jeta e Muhamedit (S.A.V.S) (page 4)

Jeta e Muhamedit (S.A.V.S)

Elefanti refuzon të lëvizë

Ebrehe, i cili kishte ardhur nga Abisinia – një vend në Afrikë – e pushtoi Jemenin dhe atje u bë zëvendës i udhëheqësit. Më vonë vërejti se, në një kohë të caktuar të vitit një numër i madh njerëzish udhëtonin nëpër tërë Jemenin dhe Arabinë deri në Mekë. Ai pyeti …

Lexo më shumë »

Premtimi në Zemzem

Kur Arabët i vendosën idhujt e tyre në Qabe, burimi i Zemzemit u zhduk dhe u tret nën rërë. Kështu, vite me rradhë, njerëzit e kurejshëve ishin të detyruar që të bartnin ujë prej së largu. Një ditë,duke bërë kështu, Abdulmutalibi u lodh shumë dhe e zuri gjumi pranë Qabes. Ai pa një …

Lexo më shumë »

Si filloi e tërë kjo ?

Para afër katër mijë vjetësh, në qytetin Sumer Ur, në luginën e lumit Eufrat,jetonte një djalë që quhej Ibrahim. Në fillim banorët e Urit e adhuronin Zotin mirëpo me kalimin e kohës, ata e harruan fenë e tyre të vërtetë dhe filluan të adhurojnë idhujt e ndryshëm, skulpturat e bëra nga druri …

Lexo më shumë »

Shpallja Hynore

Dita që ndryshoi historinë e botës dhe të njerëzimit, dita e njëzet e shtatë e muajit Ramazan. Atë ditë, Muhamedi (s.a.v.) shpesh e leshonte qytetin e mbushur plot e perplot me njerez dhe shkonte ne shpellen e malit Hira. Atij i pelqente te rrinte atje i vetem dhe te ushqehej …

Lexo më shumë »

Hixhreti i Muhamedit a.s.

Pasi shoket e tij u nisen ne Jethrib, i Derguari (s.a.v.) qendroi ne Meke duke pritur lejen e Allahut per ta leshuar qytetin. Aty kishte edhe disa muslimane, te cileve kurejshet nuk u kishin lejuar ta leshojne qytetin. Ebu Bekri tere kohen e luste Muhamedin (s.a.v.), qe ta lejoje te …

Lexo më shumë »