Shtëpia / Florenc Duhanxhiu (page 19)

Florenc Duhanxhiu

1 – Më Fal o Zoti im

Ne deren e Teubes trokita perseri u ktheva e penduar e qava ne vetmi Kujtova mekatet dhe zemra mu trondit valle, para Allahut si do dal ate dite? Dhe ne heshtje thashe: o Allahu im rober si mua ke shume e per mua, Vec Ti je Zoti im Nuk kam …

Lexo më shumë »

10 – O robërit e Allahut pendohuni

Allahu i Madheruar na ka urdheruar te strehoemi ne deren e Teubes duke qene te penduar Shpeshhere njeriu ne rrjeten e mekateve ngaterrohet por per kete s’duhet te demoralizohet Duhet te kujtoje se Allahu eshte Meshirues por mos te harroje se Ai eshte dhe Ndeshkues Megjithate Meshira e Allahut e …

Lexo më shumë »

9 – Lufto me nefsin

Zemrat jane si enet qe permbajne miresine ose devijimin ato jane ne pushtetin e pasionit qe con drejt shkaterrimit Pasioni eshte semundje per shpirtin ku kundershtimi i tij eshte ilac sherimi permes tij Allahu i sprovon roberit duke u dalluar i keqi nga i miri Allahu i ka vene detyre …

Lexo më shumë »

7 – Përmirësimi i vetes

Ti vazhdon duke gabuar e synon se shpejti te pendohesh veprat e tua regjistrohen por ti pas dunjase harrohesh Ne librin tend te jetes gabimet vazhdojne duke u shenuar ndersa goma e pendeses nuk eshte duke funksionuar Mendon se ke kohe per tu penduar sepse e keqja te eshte zbukuruar …

Lexo më shumë »

6 – Largoju vetëpëlqimit

Vazhdon te mendosh mire edhe pasi nefsit tend deshirat ia ke plotesuar me mekate e ke tepruar urdhrin e Allahut duke e kundershtuar Vazhdon te mendosh mire edhe pasi koha kot te ka kaluar ne te kote duke e shpenzuar e keshillat e Pejgamberit duke i harruar Vazhdon te mendosh …

Lexo më shumë »

5 – Vetmohu per Allahun

Vetmohu per Allahun larg njerezve per pak shko kujto udhetimin tend dhe per Ahiretin mendo Ti je i nevojshem per Zotin Tend se Ai eshte drejtuesi yt ne udhetimin tend Kujto se do vije dita qe do largohesh nga kjo dunja dhe te gjithe do te braktisin pervec veprave te …

Lexo më shumë »

3 – Urreje famën

Sa zemra jane sprovuar pas fames dashuruar sinqeritetin e kane harruar pas dunjase jane hutuar   Lodhen e luftojne per fame e pozite harrojne se nga dunjaja do largohen nje dite   Valle, c’fare vlere ka fama ne dunja?!! Vertet, ajo eshte sprove ndaj llogarite si bela   Selefet e …

Lexo më shumë »

2 – Ndal o njeri

Endesh i hutuar ne jeten e dunjase ndersa mekatet e tua jane shtuar pamase Vazhdon te mos i bindesh Atij qe te krijoi duke harruar miresite qe Ai t’i dhuroi Ne mbreterine e Tij jeton pa u frikesuar ne mosbindje ndaj Tij i thyen urdhrat pa menduar Ushqehesh nga rrizku …

Lexo më shumë »