Shtëpia / Florenc Duhanxhiu (page 18)

Florenc Duhanxhiu

4 – Takimi me Allahun

Nje takim madheshtor ne nje dite te premtuar mes eulijave te Allahut dhe Allahut te lartesuar Ajo eshte Jeumul-Mezid dita e shtimit (te shperblimit) per banoret e Xhenetit shperblim pas fitimit “O banore te Xhenetit!” nje thirres therret shpejtoni ne takim se i Gjithfuqishmi po iu pret “Degjuam dhe nenshtrohemi” …

Lexo më shumë »

3 – Allahu është Zoti ynë

Ai eshte Allahu i Vetem e i pashok Krijuesi i gjithesise eshte i Vetmi Zot Ai i krijoi qiejt Ai e krijoi token malet, fushat, detet Ai e krijoi boten E krijoi njerezimin asgje s’i vjen rende Atij dhe te gjithe krijesat do te kthehen tek Ai Me persosshmeri dhe …

Lexo më shumë »

2 – Dëshmia e Teuhidit

La ilahe il-lAllah eshte deklarata per shkak te kesaj deshmie jane krijuar qiejt dhe toka Me te kombet jane ndertuar te gjitha qeniet jane krijuar shpatat e Xhihadit per t’a mbrojtur kane luftuar Ajo eshte manifestim i te drejtes se Allahut mbi te gjithe roberit e Tij ajo eshte deshmia …

Lexo më shumë »

1 – Në Xhenetin e dynjasë

Perse o njerez ju nuk mendoni ne Xhenetin e dunjase te hyni e te gezoni ne ate Xhenet ku hyjne eulijate ata qe jane te dashurit e Zotit me te Larte Aty s’brenga aty s’ka shqetesim ka vetem kenaqesi deri ne amshim Aty me Allahun secili ben tregti shet jeten, …

Lexo më shumë »

7 – Faleminderit o Zot

Drejt qiejve syte drejtoj, dua Ty te kerkoj, O Zot I Madh, me drejto mua drejt rruges se drejte, drejt Xhenetit! Me drejto mua, pike e universit, Nga Ty vec meshire kerkoj, me trup e me shpirt vec Ty te adhuroj, Krijues i gjitheckaje, mbushe zemren time me drite, e …

Lexo më shumë »

6 – Mirësia e Duasë

O Njerez, mendoni Allahu na ka dhuruar shume begati kujtoni se edhe ‘Duaja’ eshte miresi Duaja eshte arma e muslimanit shtylle e fese, deshmi e imanit Njeriu ne kete jete gjithmone ka nevoje qe Allahu Fuqiplote ate ta ndihmoje Kudo qe te jesh ne rehati a veshtiresi drejtoju Allahut me …

Lexo më shumë »

5 – Haxhi (Poezi)

Haxhi eshte shtylla e Islamit Obligim per ate qe ka mundesi Ibadet qe ndikon ne rritjen e imanit e pamatshme eshte vlera e tij Gjith besimtaret anembane udhetojne per ne Meke zerat ngazellues degjohen: Lebbejk – Allahumme -Lebbejk Kur syte takohen me Qaben zemrat mbushen me lumturi Kur njeriu e …

Lexo më shumë »

4 – Namazi (poezi)

Namazi eshte shtylla kryesore e fese veper qe ngre gradat ne xhennet E para veper ku robi jep llogari ne diten e gjykimit vepra me e mire per sa i perket shperblimit Pastrimi nga hipokrizia, shirku dhe mosbesimi pengesa me e mire nga veprat e keqija dhe imoraliteti Namazi eshte …

Lexo më shumë »

3 – Dua në shi

Bie shi, Erresira ka mbuluar, Bien pikat e shiut dalengandale, Mendimet me kane mbuluar, nje jete te tère qe kam harxhuar… Gjendem tani ne kete kohe e menduar, vallè se si ka rrjedhur jeta ime,sa ka ndryshuar… Vitet ikin, koha ecen, gjurmet e mia ne kohe ngecin, hapat hedh ngadalè …

Lexo më shumë »

2 – Libri i Allahut

Allahu mbi njerezimin derdhi miresi iu zbriti Kuranin e nderuar Libri i Allahut plot urtesi Si udhezim dhe meshire per besimtaret dhe paralajmerim nga ndeshkimi per jobesimtaret Perkujtuesi i urte qe udhezon drejt miresise qe shpeton nga fitnet dhe largon prej ligesise Fjala e Allahut sherim per zemren e besimtarit …

Lexo më shumë »