Shtëpia / Florenc Duhanxhiu (page 12)

Florenc Duhanxhiu

Kryeministri Rama me Patriarkun orthodhoks të Jeruzalemit.

Gjatë takimit të kryeministrit Rama me Patriarkun orthodhoks të Jeruzalemit (Kudsit Sherif), Theofili III, u fol edhe për bashkëjetesën ndërfetare. Dëshmia që Patriarku i dha kryeministrit Rama ishte një ferman i vjetër, i cili përmbante një deklaratë të kalifit Umer, pasuesi i dytë pas Profetit Muhamed (a.s.), i cili u …

Lexo më shumë »

Studim: Islami, feja me trend rekord të rritjes

Sipas një raporti të lëshuar nga ‘Pew Research Center’, deri në fund të shekullit, për herë të parë në histori, muslimanët mund të tejkalojnë të krishterët. “Në një mënyrë tjetër të të menduarit, krishterizmi ishte shtatë shekuj para Islamit, ndërsa tashmë pritet që në vitet në vazhdim, Islami ta zëjë …

Lexo më shumë »

Misteri i Qabes shokues për NASA-n

Hulumtuesit myslimanë besojnë se ky rrezatim ka lidhje dhe karakteristika në mes të Qabesë në planetin Tokë dhe Shtëpisë së frekuentuar (Bait-ul Mamur) në qiellin e shtatë. Neil Armstrong ka dëshmuar se qyteti i Mekës është qendra e planetit Tokë. Ky fakt është shqyrtuar përmes një studimi shkencor. Kur Neil …

Lexo më shumë »

Lutjet e Pejgamberëve

  – Lutja e Ademit, alejhi selam: “O Zoti ynë! Ne e kemi futur veten në gjynah, prandaj, nëse Ti nuk na fal dhe nuk na mëshiron, ne vërtet që do të jemi nga të humburit”. Earaf 23. – Lutja e Nuhit, alejhi selam: “O Zoti im, falmë mua dhe …

Lexo më shumë »

Si filloi e tërë kjo ?

Para afër katër mijë vjetësh, në qytetin Sumer Ur, në luginën e lumit Eufrat,jetonte një djalë që quhej Ibrahim. Në fillim banorët e Urit e adhuronin Zotin mirëpo me kalimin e kohës, ata e harruan fenë e tyre të vërtetë dhe filluan të adhurojnë idhujt e ndryshëm, skulpturat e bëra nga druri …

Lexo më shumë »